Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου πάμε Λεμεσό για το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Η αγαπημένη κινηματογραφική διοργάνωση επιστρέφει και φέτος για το καθιερωμένο της ραντεβού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού συγκεντρώνει και φέτος μερικά από τα πιο πολυβραβευμένα δημιουργικά ντοκιμαντέρ της χρονιάς και τα παρουσιάζει στο πολυσυλλεκτικό του πρόγραμμα, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. 

Θέτοντας στον πυρήνα της διοργάνωσης την ανάγκη για πολιτική και κοινωνική αφύπνιση μέσα από το σινεμά, αλλά και την πρωτότυπη καταγραφή της ανθρώπινης εμπειρίας μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τον πολίτη του κόσμου, το Φεστιβάλ προβάλλει ταινίες ντοκιμαντέρ από τη διεθνή και τοπική κινηματογραφία – όλες σε πρώτη παγκύπρια προβολή.

Το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού θα διεξαχθεί από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου 2022, στο Ceronia Hall – Χαρουπόμυλος Λανίτη, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο. Τις προβολές πλαισιώνουν όπως κάθε χρόνο, συζητήσεις με φιλοξενούμενους δημιουργούς, μουσικές εκδηλώσεις, DJ sets και υπαίθρια πάρτι σε μία καλοκαιρινή ατμόσφαιρα που μυρίζει σινεμά.

DSC07701.jpgΤο πρόγραμμα προβολών θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.filmfestival.com.cy.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από την Brave New Culture και στηρίζεται και χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Το Διεθνές Φεστβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού στηρίζει το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη.

Για περισσότερες πληροφορίες: Tηλέφωνο 99 517 910, Ε-mail: lemesosdocs@gmail.com & Website: www.filmfestival.com.cy

Instagram | Facebook @lemesosdocfest

Πηγή city.sigmalive.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news