Τα 12 καλύτερα φυτά για να διακοσμήσεις το σπίτι σου το Φθινόπωρο!

Και όχι μόνο το φθινόπωρο! Γιατί τα περισσότερα φυτά με εξαίρεση ένα, είναι απόλυτα ανθεκτικά και δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε φροντίδα. Αν είσαι ο εξολοθρευτής του πρασίνου, μόλις σώθηκες!

Το γεγονός ότι η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει δεν σημαίνει ότι δεν είναι μια εποχή κατάλληλη για ανθοκομικές εργασίες. Άλλωστε το άγγιγμα του χώματος είναι ψυχοθεραπεία και το ίδιο θεραπευτικό είναι να έχεις φυτά στο σπίτι σου.

Το Φυτό Αράχνη είναι από τα πιο εντυπωσιακά ως κρεμαστό φυτό και είναι πολύ ανθεκτικό.
Το Χλωρόφυτο ή Φυτό Αράχνη είναι ένα από τα πιο όμορφα φυτά ως κρεμαστό αλλά και εν γένει για εσωτερικό χώρο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες ανήκει στα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, φιλτράροντας ρυπογόνους παράγοντες και επιστρέφοντας οξυγόνο.

Το Φθινόπωρο αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκινήσεις με φυτά εσωτερικού χώρου (και κάποιους βολβούς) και να φέρεις την Φύση μέσα στο σπίτι σου. Από πλευράς διακόσμησης το πράσινο, ειδικά με όμορφες γλάστρες και κασπώ, μπορεί να μεταλλάξει το τοπίο και ταιριάζει εκπληκτικά με το χρώμα του φυσικού ξύλου (άρα τοποθέτησε κάποιο φυτό σε μια γωνία του παρκέ!). Κάποια από τα 10 καλύτερα φυτά για να διακοσμήσεις το Φθινόπωρο, περιμένουν να βρουν την θέση τους στο σπίτι σου!

Μπουκαρνέα ή Νολίνα

Η Μπουκαρνέα η Νολίνα μπορεί να έχει αργή ανάπτυξη, αλλά αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου.
Η Μπουκαρνέα ή Νολίνα είναι φυτό εσωτερικού χώρου, αν και στο Μεξικό αντέχει και σε εξωτερικό χώρο (η παράλληλη εξέλιξη και οι μεταλλάξεις στα φυτά βλέπεις). Είναι αειθαλές φυτό αργής ανάπτυξης και χρειάζεται αρκετό φως χωρίς απευθείας ηλιοφάνεια. Η ελάχιστη θερμοκρασία που επιβιώνει είναι οι 8 βαθμοί κελσίου και θέλει ελάχιστο πότισμα.  Χρειάζεται πολύ καλή στράγγιση και καλό είναι να μην τοποθετείται πιατάκι κάτω από την γλάστρα.

Παχύρα ή Καστανιά του Μαλαμπάρ

παχυρα παχιρα φυτο φροντιδα τιμη


Η Παχύρα ή Καστανιά του Μαλαμπάρ (επιστημονικά λέγεται Pachira aquatica) είναι από τα ευκολότερα φυτά εσωτερικού χώρου. Επιβιώνει και με ελάχιστο φυσικό φως. Στο φυσικό του περιβάλλον μεγαλώνει σε βάλτους, οπότε συνήθως ζει υπό σκιά και σε υγρό έδαφος. Δεν είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε ασθένειες και θα το βρεις εύκολα σε καλή τιμή.  Η παχίρα, αποκαλείται και ”Δέντρο του Χρήματος” και είναι ένα από τα αγαπημένα φυτά στη θεωρία του Feng-shui. Θεωρείται το φυτό που θα φέρει καλή τύχη και πολλά χρήματα στο σπιτικό σας. Ιδανικό δώρο για γραφεία, εταιρίες ή τράπεζες. Είναι όμορφο φυτό και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση.

Παχύφυτο εχεβερια – Echeveria

Το παχύφυτο Εχεβερία είναι από αυτά με τις λιγότερες απαιτήσεις.
Το γνωστό παχύφυτο εχεβερια – Echeveria ποτέ του δεν ενόχλησε, δεν ζήτησε, δεν πείραξε κανέναν! Συνηθισμένο σε άνυδρα εδάφη και ερήμους, αν το σκοτώσεις πάει να πει πως η συμπεριφορά σου στο φυτό ήταν πιο ακραία από ότι έχει συνηθίσει.

Ζάμια ή Ζαμιοκούλκας ή ZZ plant

Η Ζάμια ή Ζαμιοκούλκας έχει πλούσιο φύλλωμα και στολίζει δεκάδες σπίτια και γραφεία.
Η Ζάμια ή Ζαμιοκούλκας ανήκει στα πιο όμορφα και ανθεκτικά φυτά με πλούσια φυλλωσιά και μεγάλο αντίκτυπο στην διακόσμηση. Θέλει σκιά και τον Χειμώνα πέφτει σε ύπνωση με τις απαιτήσεις του να είναι μικρές μέχρι την Άνοιξη που η ανάπτυξη θα γίνει πιο γρήγορη. Η Ζάμια είναι ένα πράσινο φυτό, που μεγαλώνει γρήγορα χωρίς πολλή φροντίδα και είναι εξαιρετικό φυτό στο καθαρισμό του αέρα. Μπορεί να επιβιώσει σε όλες τις συνθήκες περιβάλλοντος! Αυτό το πλούσιο, ψηλό, πράσινο φυτό είναι ένα εξαιρετικό δώρο για να ευχηθείτε σε κάποιον αγαπημένο καλή τύχη, υγεία και αφθονία.

Πόθος ή Κισσός του Διαβόλου

Ο κισσός του Διαβόλου ή Πόθος είναι από τα πιο δημοφιλή και ανθεκτικά φυτά για εσωτερικό χώρο, τόσο σε σπίτια, όσο και σε καταστήματα.
Το φυτό Πόθος ή Κισσός του Διαβόλου είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα φυτά σε παραποτάμια σκοτεινά δάση και φυσικά σε εσωτερικούς χώρους. Καθαρίζει την ατμόσφαιρα και αποτελεί ένα από τα ευκολότερα φυτά για αρχάριους. Του αρέσει το ψέκασμα με χλιαρό νερό τον Χειμώνα!

Αλόη

Η Αλόη είναι από τα καλύτερα φυτά για τα εγκαύματα!
Η Αλόη είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά που υπάρχουν και αντέχει στην σκιά, παρότι προτιμά τον ήλιο. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να βρίσκεται σε φωτεινό χώρο και αν είναι σε σκιά ή ημισκιά να ποτίζεται με μέτρο. Οι ρίζες σαπίζουν εύκολα στο πολύ νερό. Την αποκαλούν «φυτό της αθανασίας» και τη θεωρούν ελιξίριο μακροζωίας. Η αλόη είναι φυτό με λίγες απαιτήσεις. Μην την ποτίζεις υπερβολικά, παρά μόνο όταν το χώμα της έχει στεγνώσει. Φρόντισε, ωστόσο, αν η θερμοκρασία έξω είναι κάτω από 13 βαθμούς, να την έχεις σε κλειστό χώρο. 

Η αλόη είναι διάσημη για την θεραπευτική δύναμη στα χυμώδη φύλλα της. Απλά σπάσε ένα κομμάτι και πίεσε τον χυμό πάνω στις φουσκάλες από ηλιακό έγκαυμα και τσίμπημα. Ένα πολύ εύκολο στην φροντίδα φυτό εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.

Αμαρυλλίς

Η λευκή Αμαρυλλίς είναι από τους πιο όμορφους βολβούς που θα βρεις για το Φθινόπωρο.
Η Αμαρυλλίς μπορεί να σου χαρίσει ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια που υπάρχουν. Είναι βολβός και μοιάζει με το Οριεντάλ λίλιουμ, ενώ θέλει λίγο νερό και περιορισμένη γλάστρα. Χρειάζεται να τοποθετηθεί κοντά σε παράθυρο, αλλά δεν θέλει πολλές ώρες απευθείας ήλιο. Ακόμα και 1 ώρα θεωρείται αρκετή.

Συκιά – Φικος λυρατα

Η Συκιά δεν θα σου κοστίσει τίποτα και θα σε συντροφεύσει για πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα να σκεφτείς!
Η Συκιά φικος λυρατα (ficus lyrata) ως δέντρο που φυτρώνει κάτω από άλλες συκιές έχει συνηθίσει να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας του ήλιου! Είναι πολύ ανθεκτική και επιβιώνει και με λίγο νερό. Κοντά στον ήλιο και με λίγο περισσότερο νερό, να περιμένεις ταχεία ανάπτυξη την οποία μπορείς να «παγώσεις», κλαδεύοντας τα ψηλά κλαδιά στο μέγεθος που επιθυμείς. Απλά σκέψου το ενδεχόμενο να μην κλαδέψεις όλα τα πάνω κλαδιά την ίδια μέρα. Ακόμα και τα φυτά σοκάρονται καμιά φορά και μπορεί να το επηρεάσεις αρνητικά.

Σπαθίφυλλο ή Κρίνος της Ειρήνης

To Σπαθίφυλλο είναι είδος Κρίνου και μάλιστα το φυτό που φιλτράρει τις περισσότερες τοξίνες.
Το Σπαθίφυλλο ή Κρίνος της Ειρήνης είναι ίσως το φυτό που φιλτράρει τις περισσότερες τοξίνες σε εσωτερικό χώρο. Είναι εύκολο στην φροντίδα και αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου, θέλει φως και όχι συνεχείς μετακινήσεις, αλλά δεν του αρέσει η απευθείας επαφή με τον ήλιο. Ένα φυτό με πλούσια πράσινα φύλλα και πανέμορφα λευκά άνθη που θα χαρίσουν μια γαλήνια ομορφιά σε κάθε χώρο. 

Κέντια

κεντια φυτο εσωτερικοτ χωρου αγορα Online τιμη γλαστρα

Το φυτό κέντια είναι μία από τις ομορφότερες προτάσεις για την διακόσμηση εσωτερικών χώρων, καθώς η έντονη παρουσία της τραβάει την προσοχή. Είναι κομψή και αεράτη και θα δώσει έναν τροπικό και αξιοπρεπή τόνο σε οποιοδήποτε σημείο. Ιδανική τόσο για το σπίτι σου όσο και για επαγγελματικούς χώρους.

Δράκαινα janet lid

δρακαινα φυτο γλαστρα janet αγορα online

Η δράκαινα janet lind είναι ένα δημοφιλές διακοσμητικό φυτό που αναπτύσσεται τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο. Με το εντυπωσιακό της φύλλωμα με τα όμορφα σχέδια σίγουρα θα ομορφύνει κάθε σπίτι ή γραφείο καθώς επίσης θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Ιδανικό δώρο για εγκαίνια ή μια γιορτή!

Αυτά λοιπόν τα φυτά και δέντρα εσωτερικού χώρου είναι οι προτάσεις μας για ένα όμορφο φθινόπωρο. Είναι πραγματική επένδυση γιατί θα αλλάξουν τον χώρο και την διάθεση σας, ενώ κάποια – όπως ο Φίκος λυράτα και η Ζάμια – θέλουν απλά ένα αραιό πότισμα και τίποτα παραπάνω!

ΠΗΓΗ: DECOration