Τα πιο εντυπωσιακά διαμαντένια κοσμήματα στον κινηματογράφο

Diamonds are forever” τραγουδάει η Shirley Bassey στην ομώνυμη ταινία James Bond και κάτι παραπάνω θα ξέρει αφού τα διαμάντια εδώ και δεκαετίες κρατάνε σταθερά μια πρωταγωνιστική θέση στις μεγάλες κινηματογραφικές ταινίες.

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης άλλωστε πολύ σωστά είχε παρατηρήσει στο άρθρο του Ορυκτός Πλούτος ότι «το ανθρώπινο μάτι νιώθει μιαν ακαταμάχητη έλξη για τα διαμάντια, γιατί έχει μάθει, από την εποχή των μύθων ακόμα, να βλέπει στη λάμψη τους την αντανάκλαση της ισχύος και της εξουσίας, κι ας υπάρχουν εκείνοι που μένουν προσκολλημένοι στην pop άποψη ότι τα διαμάντια είναι απλά “ο καλύτερος φίλος των κοριτσιών”».

Πότε κρεμασμένα στον όμορφο λαιμό μιας γυναίκας, πότε αντικείμενο πόθου για τους καλύτερους κλέφτες του κόσμου, αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά διαμάντια που έχουμε δει στο σινεμά.

Η Marlene Dietrich στην ταινία Desire (1936) φορώντας τα δικά της αληθινά κοσμήματα, όπως αυτό το 97 καρατίων σμαράγδι, δημιουργία του Trabert & Hoeffer-Mauboussin

Η Ingrid Bergman στην ταινία Notorious (1946) με εντυπωσιακό διαμαντένιο κολιέ Harry Winston

Η Marilyn Monroe στην ταινία Gentlemen Prefer Blondes (1953) τραγουδάει “Diamonds are a girl’s best friend”

Η Danielle Darrieux στην ταινία The Earrings of Madame de… (1953) με ένα ζευγάρι διαμαντένια σκουλαρίκια σε σχήμα καρδιάς

Η Grace Kelly στην ταινία To Catch A Thief (1955) με ένα μοναδικό διαμαντένιο κολιέ

Η Audrey Hepborn στην ταινία Breakfast at Tiffany’s (1961) φορώντας κολιέ με 5 σειρές πέρλες και διαμάντια, δημιουργία του Roger Scenama

Η Claudia Cardinale στην ταινία The Pink Panther (1963) με το τεράστιο ροζ διαμάντι. Το αληθινό διαμάντι ζυγίζει 59,60 καράτια και πουλήθηκε το 2013 σε άγνωστο αγοραστή για 83 εκατ. δολάρια.

Η Catherine Deneuve στην ταινία Donkey Skin (1970) όπου τα διαμάντια «γεννιούνται» κάθε πρωί στον αχυρώνα -ως διά μαγείας.

Η Jill St.John στην ταινία Diamonds are forever (1971)

Σε mooo James Bond ακόμα, ο Roger Moore στην ταινία Octopussy (1983) κρατάει ένα αυγό Faberge με μερικά ταπεινά διαμαντάκια αξίας εκατομμυρίων.

Τρίτη ταινία James Bond στη σειρά, η Kim Basinger στην ταινία Never Say Never Again (1983) φοράει το εντυπωσιακό διαμαντένιο κολιέ Τα Δάκρυα του Αλλάχ (The Tears of Allah).

Η Julia Roberts στην ταινία Pretty Woman (1990) με 23 όμορφα ρουμπίνια σε σχήμα καρδιάς στο λαιμό της. Το κόσμημα σχεδίασε ο Fred.

Η Kate Winslet στην ταινία Titanic (1997) με την Καρδιά του Ωκεανού (Heart of the Ocean), το τεράστιο μπλε ζαφείρι που σχεδίασαν οι Asprey & Garrard ©Paramount Pictures

Η Jennifer Lopez στην ταινία Maid in Manhattan (2003) με το διαμαντένιο κολιέ Στεφάνι (The Wreath) και τα ασορτί διαμαντένια σκουλαρίκια, όλα Harry Winston.

Η Kate Hudson στην ταινία How to Lose a Guy in 10 Days (2003) με διαμαντένιο κολιέ Harry Winston με κίτρινο ζαφείρι 84 καρατίων, το οποίο στην ταινία ονομάζεται Isadora -προς τιμήν της Isadora Duncan, μητέρας του σύγχρονου χορού.

Η Carey Mulligan στην ταινία The Great Gatsby (2013) με διαμαντένια τιάρα Tiffany & Co.

Πηγή athensvoice.gr/