Στον ρυθμό του «Dirty Dancing», 35 χρόνια μετά

Ακόμη ένα σίκουελ ταινίας που έγραψε ιστορία στην εποχή του.

Τριάντα πέντε χρόνια μετά, το «Dirty Dancing» έχει και επισήμως σίκουελ και δη, με την πρωταγωνίστρια της ταινίας Τζένιφερ Γκρέι στον ρόλο της Μπέιμπι Χάουσμαν (αν και ο απόλυτος σταρ της ταινίας, κακά τα ψέματα, ήταν ο αείμνηστος Πάτρικ Σουέιζι στον ρόλο του Τζόνι).

Η πρώτη νύξη είχε γίνει τον Αύγουστο του 2020, αλλά η Lionsgate επιβεβαίωσε επισήμως τη νέα ταινία στο CinemaCon. Η ανακοίνωση έγινε με προβολή πλάνων από την ορίτζιναλ ταινία και την πληροφορία σε voiceover «Η Τζένιφερ Γκρέιεπιστρέφει στο επόμενο κεφάλαιο του Κέλερμαν», όπως ονομάζεται το θέρετροστο οποίο διαδραματίζεται το στόρι -και προς το παρόν καμία άλλη πληροφορία. 

Από το «Nobody puts Baby in a corner» μέχρι το βραβευμένο με Όσκαρ τραγούδι «(I’ve Had) The Time of My Life», η ταινία του 1987 έγραψε στην εποχή της ιστορία.

Το «Dirty Dancing» είχε ούτως ή άλλως κάνει φασαρία: Η συνέχεια έγινε με μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στην ταινία που προβλήθηκε το 1988, αλλά έληξεμετά από δέκα μόλις επεισόδια. Το 2004 κυκλοφόρησε ένα πρίκουελ με τίτλο «Dirty Dancing: Havana Nights», που δεν ήταν σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένο με την ορίτζιναλ ταινία, εκτός από μία καμέο εμφάνιση του Σουέιζι. Επίσης, το 2004, άρχισε να παίζεται στην Αυστραλία μια θεατρική εκδοχή της ταινίας, ενώ το 2017, το ABC κυκλοφόρησε ένα made-for-tv μιούζικαλ βασισμένο στην ταινία με πρωταγωνίστρια την υποψήφια για Όσκαρ Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν στον ρόλο της Μπέιμπι. 

Η πρώτη ταινία αφηγείται την ιστορία της νεαρής Φράνσις (Μπέιμπι) Χάουσμαν που ξεκινά θερινές διακοπές με την αδελφή της και τους συντηρητικούς γονείς της. Ένα ακόμα βαρετό καλοκαίρι προβλέπεται, μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τον Τζόνι, τον δάσκαλο χορού της κατασκήνωσης. Αρκετά μεγαλύτερός της και περιζήτητος από τις γυναίκες, θα κεντρίσει το ενδιαφέρον της και θα την αναστατώσει. Όταν ένα πρόβλημα υγείας αναγκάζει την παρτενέρ του να αποσυρθεί από την επίδειξη χορού που είχε διοργανωθεί, η Φράνσις θα καταφέρει να πάρει τη θέση της. Τα μαθήματα χορού που έκανε κρυφά από όλους δεν θα ανατρέψουν μόνο τις προβλέψεις, αλλά και την ίδια της τη ζωή. 

Με πληροφορίες από Collider

huffingtonpost.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news