Στέφθηκαν με τεράστια επιτυχία οι τριήμερες εκδηλώσεις του Κατακλυσμού/Γιορτή Ψαριού/Φεστιβάλ Νερού Αγίας Νάπας

Χρίστος Ζαννέττου: Καταφέραμε να μετατρέψουμε τη συνηθισμένη λαϊκή γιορτή σε ένα αναβαθμισμένο πολιτιστικό γεγονός

Χιλιάδες  επισκέπτες και επίσημοι παρακολούθησαν τις τριήμερες εκδηλώσεις  του Κατακλυσμού/Γιορτή Ψαριού/Φεστιβάλ Νερού Αγίας Νάπας, οι οποίες στέφθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Πλούσιο και πολύ προσεγμένο στις απαιτήσεις της Λαϊκής Γιορτής ήταν το πρόγραμμα που κατάρτισε ο Δήμος Αγίας Νάπας,  το οποίο περιελάβανε συναυλίες με τους καταξιωμένους  καλλιτέχνες Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Πέτρο ΄Ιμβριο, Γιάννη Σοφίλλα και Σάσσυ Τσεντούρου, μουσικοχορευτικές παραστάσεις από τα χορευτικά σχήματα Δήμου Αγίας Νάπας και Κίμων Ξυλοτύμπου, Διαγωνισμούς Λαϊκής Ποίησης, Ερωτικών Τραγουδιών και Τσιαττισμάτων από τους λαϊκούς μας ποιητές, Fly Board Show, αγώνες θαλάσσιου τζετ σκι, επιδείξεις με αλιευτικές χειροτεχνίες, νεροπόλεμο, ψήσιμο ψαριού το οποίο προσφερόταν δωρεάν στους επισκέπτες μαζί με πατάτες και πολλά άλλα.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων κ. Γιάννης Καρούσος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Ο κ. Καρούσος αφού συγχάρηκε το Δήμο Αγίας Νάπας για τις εξαιρετικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε για τη γιορτή του Κατακλυσμού, αναφέρθηκε στα έργα που υλοποίησε μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και γι’ αυτά που θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

 Στο δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος  κ. Χρίστος Ζαννέττου ανέφερε ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας ως ένθερμος υποστηρικτής της παράδοσης, των ηθών και εθίμων αυτού του τόπου, έχοντας ως γνώμονα την αδήριτη ανάγκη διατήρησής τους, κατάφερε μετά από δύο χρόνια επιτακτικής αναβολής και παρά τις οικονομικές δυσχέρειες λόγω της διετής υγειονομικής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία  να μετατρέψει τη συνηθισμένη λαϊκή εορτή του κατακλυσμού σε ένα αναβαθμισμένο πολιτιστικό γεγονός, σε μία ποιοτική εκδήλωση για τους  νέους, τους γονείς, τους παππούδες, τις γιαγιάδες μας που τόσο πολύ έχουν ανάγκη να απολαύσουν, διότι, ο πολιτισμός, η ιστορία, η θρησκεία μας είναι το ΄΄είναι΄΄ μας, η κληρονομιά μας.

«Τα δύο χρόνια της πανδημίας πρόσθεσε, «μπορεί να αποτέλεσαν τροχοπέδη στην ραγδαία ανάπτυξη και περαιτέρω εξέλιξη έργων και δράσεων, το όραμα και η αποφασιστικότητα όμως σε συνδυασμό με την αγαστή συνεργασία, υπήρξαν οι αντισταθμιστικοί παράγοντες για την ασταμάτητη εξέλιξη του Δήμου Αγίας Νάπας σε μεγάλο εύρος τομέων, πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά σε πάρα πολλούς τομείς».

«Η οικονομική και όχι μόνο στενότητα» σημείωσε «που επήλθε ως επακόλουθο της πανδημίας που ταλάνισε την ανθρωπότητα, δεν μας πτόησε, δεν αδράνησε το σθένος μας για λήψη ρηξικέλευθων αποφάσεων. Αντιθέτως,  η στήριξη και σκληρή δουλειά όλου του προσωπικού του Δήμου και Δημοτικού Συμβουλίου μας πείσμωσε ακόμη περισσότερο έτσι ώστε σήμερα να απολαμβάνουμε αλλά και να ωριμάζουμε καινοτόμα και πρωτοποριακά έργα, υποδομές, δράσεις ζωτικής σημασίας για τον δημότη και υπηρεσίες κοινής ωφελείας πέραν των 20 εκ. 

«Για πρώτη φορά στην επαρχία μας υπογράμμισε ο κ. Ζαννέττου, σε συνεργασία όλες και οι 9 τοπικές αυτοδιοικήσεις Δήμοι και Κοινότητες της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου, εκπονήσαμε και καταθέσαμε στρατηγική «Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης» για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, με προτάσεις για διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων τις τάξης των 450 εκατομμυρίων με τον Δήμο Αγίας Νάπας να έχει καταθέσει προτάσεις της τάξης των 150εκ». 

Τέλος, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Καρούσο που τίμησε  με την παρουσία του τις εκδηλώσεις καθώς και για τη συνεχή στήριξη στο έργο του Δήμου τόσο από τον ίδιου προσωπικά όσο και από την Κυβέρνηση, σε όλους τους συνεργάτες, εργατικό και υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου, ιδιαίτερα ευχαριστώ και συγχαρητήρια έδωσε σε όλο το προσωπικό της Πολιτιστικής Υπηρεσίας ιδιαίτερα στην Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου κ. Μαρία Τοφινή, η οποία όπως ανέφερε  καταβάλλει όπως πάντα άοκνες προσπάθειες ώστε να απολαύσουν όλοι και φέτος ένα αλλιώτικο τριήμερο Κατακλυσμού.