Σε μια λίμνη στη Γαλλία συνέβη κάτι που θα έπρεπε να μάς ανησυχήσει

Οκτώ τόνοι ψαριών βρέθηκαν νεκρά από ασφυξία και ο λόγος είναι αυτός που (μάλλον) φαντάζεστε.

Οκτώ τόνοι ψαριών βρέθηκαν νεκρά από ασφυξία σε μια λίμνη στο Μαμπλί, στην κεντροανατολική Γαλλία, λόγω της ξηρασίας που επικρατεί στην περιοχή, ανέφερε χθες Τρίτη (23/08) η Ομοσπονδία Αλιείας του Λίγηρα. Η επιχείρηση διάσωσης που οργανώθηκε επέτρεψε να επιβιώσει περίπου το 1% των ψαριών.

Συνολικά 80 εθελοντές μάζεψαν 10,5 τόνους νεκρών ψαριών την Δευτέρα (22/08) και άλλα 500 κιλά την επόμενη ημέρα από τη λίμνη Κορνιγιόν, σύμφωνα με τον Βενσάν Γκαρνιέ, ένα στέλεχος της Ομοσπονδίας, αρμόδιο για την ανάπτυξη της αλιείας στην περιοχή.

Στην επιχείρηση που οργανώθηκε μέσω των social media οι εθελοντές πήγαν με απόχες και μάζεψαν τα ελάχιστα ψάρια που ήταν ακόμη ζωντανά και στη συνέχεια τα έριξαν στον ποταμό Λίγηρα. Συνολικά, σώθηκαν γύρω στα 100 κιλά ψάρια. Περίπου τα τρία τέταρτα των ψαριών που πέθαναν από ασφυξία ήταν κυπρίνοι.

Λόγω της πτώσης της στάθμης του ποταμού Λίγηρα, ο οποίος τροφοδοτεί αυτή τη λίμνη και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή, μειώθηκε το ποσοστό οξυγόνου στα νερά και αυξήθηκαν τα φύκια, με αποτέλεσμα τα ψάρια να πεθάνουν από ασφυξία.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη φορά που ο ποταμός Λίγηρας, ο μεγαλύτερος της Γαλλίας, υπέστη τέτοιου είδους ξηρασία, ένα φαινόμενο που μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως ανησυχητικό.

Πηγή city.sigmalive.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news