Πώς τα αεροδρόμια μας παρασύρουν για να ξοδέψουμε χρήματα

Το ταξίδι από μόνο του μπορεί να είναι αρκετά ακριβό, πόσο μάλλον αν συμπεριλάβουμε τα έξοδα μέσα στο αεροδρόμιο. Την μία ο καφές που θα πιούμε, την άλλη ένα σάντουις που θα φάμε ή το δωράκι που θα αγοράσουμε στα duty free shops και το budget εκτοξεύεται στα ύψη.

Φυσικά όλα αυτά δεν είναι τυχαία, αλλά αντιθέτως, «ύπουλες» τακτικές των αεροδρομίων για να μας αναγκάσουν να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα. Αυτοί είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους εξασφαλίζουν ότι θα μας «αδειάσουν» τις τσέπες!

Το πάρκινγκ του αεροδρομίου

Τα αεροδρόμια χρεώνουν πολύ ακριβά τις θέσεις στο πάρκινγκ και κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα. Οι πελάτες δεν έχουν άλλη επιλογή, αφού είναι ο μόνος διαθέσιμος χώρος για να αφήσουν το αυτοκίνητό τους.

Τα duty free shops προορίζονται για ξοδέψουμε χρήματα

Αμέσως μετά τον έλεγχο ακολουθούν τα duty free shops με δεκάδες μαγαζιά να μας προσκαλούν να αγοράσουμε το οτιδήποτε. Στην πραγματικότητα αυτά τα μαγαζιά δεν ωφελούν όσο νομίζουμε.  Αν αγοράσουμε τσιγάρα ή αλκοοόλ, συμφέρουν αλλά οτιδήποτε άλλο μπορούμε να το βρούμε φθηνότερα οπουδήποτε αλλού.

Ορισμένα αεροδρόμια ανακοινώνουν την πύλη 30 λεπτά πριν την απογείωση, εξασφαλίζοντας ότι θα περάσουμε περισσότερη ώρα στα μαγαζιά

Είναι η «χρυσή» ώρα για αυτούς. Είναι ο χρόνος που ξοδεύουμε από την ασφάλεια του αεροδρομίου μέχρι την επιβίβαση στο αεροπλάνο.

Πώς τα αεροδρόμια μας παρασύρουν για να ξοδέψουμε

Τα όμορφα διακοσμημένα αεροδρόμια έχουν σχεδιαστεί για να σας κάνουν να νιώθετε λιγότερο άγχος

Πολλά αεροδρόμια έχουν φυτά για να δημιουργήσουν ένα ζεστό και ευχάριστο κλίμα ώστε νιώσουμε αρκετά ευχαριστημένοι και να ξοδέψουμε χρήματα. Άλλα αεροδρόμια προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες όπως καρέκλες που κάνουν μασάζ ή σπα.

Οι τιμές των φαγητών είναι στα ύψη

Το φαγητό στο αεροδρόμιο είναι σχεδόν πάντα υπερτιμημένο. Δεν είναι μόνο φαγητό, όμως. Θα χρεωθούμε επιπλέον για το νερό και οτιδήποτε άλλο πιούμε. Και όλα αυτά επειδή πολύ απλά δεν υπάρχουν άλλες επιλογές τριγύρω.

Οι υπηρεσίες συναλλάγματος στα αεροδρόμια έχουν υψηλότερες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Όπως τα τρόφιμα που πωλούνται στα αεροδρόμια, έτσι και οι υπηρεσίες συναλλάγματος που βρίσκονται στα αεροδρόμια έχουν υψηλότερες συναλλαγματικές ισοτιμίες που είναι 7 και 15 τις εκατό παραπάνω από οπουδήποτε άλλου.

Πηγή huffingtonpost.gr/