Πώς θα λειτουργεί η τεχνολογία «αντι-πάρτι» της Airbnb

Το σύστημα θα κάνει κάποιους υπολογισμούς για να αναγνωρίσει αν οι σκοποί του ενοικιαστή είναι… «ύποπτοι».

Η Airbnb ανέπτυξε μια τεχνολογία… «αντι-πάρτι» προκειμένου να προστατέψει τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν θέλουν να νοικιάσουν το σπίτι τους γι’ αυτόν τον σκοπό.

Η τεχνολογία αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, δοκιμάστηκε με επιτυχία στην Αυστραλία και πλέον θα εφαρμοστεί στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Το σύστημα ενοικίασης θα υπολογίζει κάποιους παράγοντες που καθιστούν… «ύποπτους» τους σκοπούς του ενοικιαστή. Οι παράγοντες αυτοί περιλαμβάνουν το ιστορικό των κριτικών όσων νοικιάζουν σπίτια, τη διάρκεια και τη συχνότητα που το κάνουν, τον χρόνο που χρησιμοποιούν την υπηρεσία, αν πρόκειται για ενοικίαση μόνο για Σαββατοκύριακο ή καθημερινές, και άλλα.

«Είναι αναπόσπαστο μέρος της δέσμευσής μας προς την κοινότητα των ιδιοκτητών – οι οποίοι σέβονται τους γείτονές τους και δεν θέλουν να συμμετέχουν στις καταστροφές περιουσίας και άλλα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν από μη εξουσιοδοτημένα ή ενοχλητικά πάρτι», γράφει η Airbnb.

Οι λογαριασμοί χρηστών που επισημαίνονται από την «τεχνολογία αντι-πάρτι» της Airbnb θα εμποδίζονται να ολοκληρώσουν την κράτησή τους. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι χρήστες θα μπορούν να κάνουν κράτηση σε ιδιωτικά δωμάτια αντί για ολόκληρα σπίτια. Εξαιρούνται επίσης τα δωμάτια ξενοδοχείων.

Στην Αυστραλία, όπου δοκιμάστηκε η τεχνολογία, υπολογίστηκε ότι μειώθηκαν τα «παράνομα» πάρτι κατά 35%.

Η Airbnb δήλωσε ότι θα μοιραστεί «τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμαστικής φάσης» και «τα επόμενα βήματα» της απαγόρευσης των πάρτι στο εγγύς μέλλον, προσθέτοντας ότι είναι ανοιχτή στην αναπροσαρμογή των τεχνολογιών και πολιτικών της, επειδή «κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο».

Την περίοδο της καραντίνας διαπιστώθηκε μεγάλη αύξηση στα μη αδειοδοτημένα πάρτι σε ακίνητα που νοικιάζονται από την πλατφόρμα, και για αυτό η εταιρεία έχει προσαρμόσει την πολιτική της.

Πηγή city.sigmalive.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news