Πρέπει να πας σε αυτό το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας

Η μεγάλη γιορτή στην πόλη συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκυρίακο με ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραγωγές για όλη την οικογένεια.

Κυρ 14, 17:00 (60’)
«Girl in a Crisis» by Andrew Fisher

Μία σόλο μουσικό-θεατρική παράσταση με ζωντανή ορχήστρα, η οποία έκανε το επιτυχημένο της ντεμπούτο για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2018 στο off-West End του Λονδίνου με την West End Σταρ Lorna Want όπου έλαβε εξαιρετικές κριτικές. Η Φλικ, η ηρωίδα της παράστασης, βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση κρίσης.

Κυρ 14 Νοε, 20:30
Η ψυχή μας εσείς

Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης
Τα αδέλφια Κανσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης έπειτα από δύο χρόνια χωρίς μουσική, δύο χρόνια μακριά από το κοινό τους επανήλθαν σε νέο κύκλο εμφανίσεων συμπεριλαμβάνοντας ανάμεσά τους και το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας. Μαζί με τον Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη θα περιδιαβούμε στο μοναδικό κόσμο της μουσικής με μουσικές, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Θέατρο στα λεωφορεία του Δήμου Λευκωσίας με την παράσταση «Routes λ2»

Σαβ 13, Κυρ 14 Νοε, 17:30, 19:00, 20:30 (45’)
Tο «Routes λ2»
Ένα πρωτοποριακό θεατρικό δρώμενο που θα λάβει χώρα στα δημοτικά λεωφορεία του Δήμου όπου θα προβληθούν τα βιώματα ατόμων της ΛΟΑΤΙ+ κοινότητας, μέσα από ιστορίες που συχνά παραμένουν στο περιθώριο. Οι ιστορίες εκτυλίσσονται σε ένα μικρό εν κινήσει λεωφορείο, η δράση αποκτά «ρίζες» στην πόλη της Λευκωσίας συνδέοντας την με τον αστικό χώρο, τις ιστορίες και τις δυναμικές της.

Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου
Δραματουργία: Ελλάδα Ευαγγέλου
Παραγωγή: Ζωή Κακότα
Σκηνογραφική επιμέλεια-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Γραφικά: Πόπη Πισσουρίου
Ηθοποιοί: Έλενα Καλλινίκου, Γιώργος Κυριάκου, Κώστας Σιλβέστρος

Λογοτεχνικούς Περιπάτους 1821 στους δρόμους της Παλιάς Λευκωσίας
Σαβ 13, Κ 14 Νοε, 16:00 (60΄)
Ο περίπατος αρχίζει από την Πλατεία της Αρχιεπισκοπής και η πρώτη στάση είναι η Παλαιά Αρχιεπισκοπή με αναφορά στον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, τη δράση και τη θυσία του ιδίου και των άλλων ιεραρχών και των προκρίτων της Κύπρου, τον Ιούλιο του 1821. Αναφορά θα γίνει και στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Η δεύτερη στάση θα είναι η οικία του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου και τελευταία στάση θα είναι ο περίβολος του ναού της Φανερωμένης, όπου υπάρχει και το κενοτάφιο του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και άλλων  μαρτύρων της 9ης Ιουλίου 1821. Οι περίπατοι συνδιοργανώνονται από το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας και την Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture.

Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art
Χρυσός Χορηγός Φεστιβάλ: Υφυπουργείο Τουρισμού
Αργυρός Χορηγός: ΟΠΑΠ Κύπρου
Χάλκινος Χορηγός: ECOMMBX
Χορηγοί Επικοινωνίας: Τηλεόραση Σίγμα, Check In Cyprus
Υποστηρικτές: Δήμος Αγίας Νάπας, Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής», Λεβέντειος Πινακοθήκη, Mayopoula Dine & Wine, Map Hotel, Nissi Beach Resort, Travelhouse, Vassos Psarolimano

Πληροφορίες:

Εισιτήρια: Καταστήματα Stephanis παγκύπρια & www.soldoutticketbox.com / 70007705.
Τηλέφωνο: 22797979.

Η είσοδος στον προαύλιο χώρο του θεάτρου στην streeτ food γιορτή είναι δωρεάν.

Πηγή city.sigmalive.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news