Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ της λευκής και της καστανής ζάχαρης;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της καθεμίας.

Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν χωρίς ζάχαρη σχεδόν καθημερινά. Τα τελευταία χρόνια αρκετοί είναι εκείνοι που αντί για τη λεύκη ζάχαρη, επιλέγουν την καστανή. Και για τον καφέ αλλά και για το γλυκό που θα φτιάξουν στο σπίτι.

Και προφανώς υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δυο ειδών που οι περισσότεροι ίσως να μη γνωρίζουν. Παρακάτω θα δείτε τα χαρακτηριστικά που έχει η καθεμία.

Λευκή ζάχαρη

Γίνεται μεγαλύτερη επεξεργασία για να προκύψει η λευκή ζάχαρη, ώστε να αφαιρεθεί εντελώς η μελάσα και να παραμείνουν οι καθαροί λευκοί κρύσταλλοι. Η λευκή ζάχαρη είναι το πιο συνηθισμένο είδος και ανάλογα με το πάχος των κρυστάλλων διακρίνεται σε ραφιναρισμένη, λεπτή και άχνη. Δεν έχει καθόλου θρεπτικά συστατικά και ένα κουταλάκι του γλυκού αντιστοιχεί σε 16 θερμίδες.

Καστανή ζάχαρη

Έχει λεπτό καστανό χρώμα και είναι πιο αρωματική. Πρόκειται για λευκή ζάχαρη που μετά την αφαίρεση της μελάσας, υφίσταται χημική επεξεργασία για να προστεθεί ξανά καθαρή μελάσα ή παράγεται από τους την ζάχαρη του ζαχαροκάλαμου, οι οποίοι έχουν ακόμα κάποια υπολείμματα μελάσας και δεν έχουν καθαριστεί πλήρως. έχει τις ίδιες θερμίδες με τη λευκή και δεν περιέχει μικροθρεπτικά συστατικά, αφού η μελάσα που έχει απομείνει αποτελεί μόλις το 10%.

pink.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news