Ποια είναι τα όρια του οργανισμού μας;

Αν είσαι από αυτούς που φτάνουν στα όρια του οργανισμού τους, κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, για να έχουν άμεσα και ικανοποιητικά αποτελέσματα στο κορμί τους, η έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ντιουκ στις ΗΠΑ, έρχεται να σε διαφωτίσει σχετικά με τα όρια του σώματος σου.

Η έρευνα είχε για δείγμα αθλητές ποδηλασίας που προπονούνται σε ακραίες συνθήκες, και τα αποτέλεσματα έδειξαν ότι ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να καταναλώσει 4.000 θερμίδες την ημέρα.

Το ανώτατο όριο της αντοχής μας είναι 2,5 φορές ο μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας του σώματός μας. Όσο περισσότερο αθλούμαστε τόσο δυσκολότερο είναι να καταναλωθούν θερμίδες, μετά από ένα σημείο. Που είναι το σημείο αντοχής μας. Από εκείνο το σημείο και μετά ο οργανισμός μας έχει ένα μηχανισμό που αυτοπροστατεύεται και ρίχνει τις θερμίδες που καίγονται.

Άλλο αποτέλεσμα που βγήκε από την έρευνα, είναι ότι μπορούμε να ωθούμε τον οργανισμό μας στα άκρα, αλλά όχι για πολύ καιρό. Όταν η υπερβολική άσκηση κρατήσει καιρό, αρχίζει και γίνεται επικίνδυνη για τον οργανισμό μας.

Πηγή e-daily.gr/