Παρουσίαση βιβλίου Ανδρέα Γιόρτσιου

«ΕΝΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ»

21 συνεντεύξεις για το θέατρο

Ο πολιτισμός και οι άνθρωποι που τον υπηρετούν ξέρουν ότι είναι σε ένα χώρο δύσκολο χωρίς ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον, αλλά με την πανδημία η κατάσταση επιδεινώθηκε. Τα περιοριστικά μέτρα που οδήγησαν σε απανωτές παύσεις της πολιτιστικής δραστηριότητας και η ελλιπής στήριξη της Πολιτείας έφερε σε πολύ δύσκολη θέση ανθρώπους του Πολιτισμού. Διάφορες ενέργειες και κινήσεις στήριξης αυτών των ανθρώπων έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο και η έκδοση “ΕΝΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ” σε αυτό ακριβώς στοχεύει.

Ο Ανδρέας Γιόρτσιος στο πλαίσιο των εκπομπών του στο ΡΙΚ φιλοξένησε μία πλειάδα καλλιτεχνών για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να μιλήσουν για το θέατρο. 
Στην έκδοση αυτή επιμελήθηκε τον προφορικό λόγο σε γραπτό και αποτύπωσε στο χαρτί τις συνεντεύξεις 21 από τους σημαντικούς ανθρώπους της θεατρικής ιστορίας του τόπου.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται οι συνεντεύξεις των: Αβραάμ Πόπης, Βήχα Κώστα, Γιωργαλλή Ηράκλη, Δημητρίου Κώστα, Κατσαρή Αντώνη, Καυκαρίδη Στέλιου, Κυριαζή Βαρνάβα, Κυριακίδη Δώρου, Λούρα Σταύρου, Μουαϊμη Γιώργου, Μπεμπεδέλη Δέσποινας, Νεοφύτου Νεοφύτου, Πεττεμερίδου Πατρίτσιας, Ποταμίτου Όλγας, Πουλλαϊδη Ευτύχιου, Σαντοριναίου Αννίτας, Σιαφκάλη Ιωάννας, Σορόκου Λένιας, Σταυρινίδη Σπύρου, Τσουρή Ανδρέα και Χριστοδουλίδη Μιχάλη.

Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 στις 18:00 στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας και εκεί θα γίνονται εισφορές για την ενίσχυση των καλλιτεχνών και οι παριστάμενοι θα πάρουν δώρο το βιβλίο ως ένδειξη ευχαριστίας για την εισφορά τους.

Η έκδοση υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εκδόσεων ARMIDA και του Elegance WMF Center έτσι ώστε να διατεθούν όλα τα έσοδα για την ενίσχυση των ηθοποιών.

Το βιβλίο προλογίζει η Ελένη Ξένου και για την έκδοση θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ενωσης Ηθοποιών Κύπρου Ανδρέας Τσέλεπος και ο Γραμματέας της Κλαδικής Καλλιτεχνών Θεάτρου ΠΕΟ Προκόπης Αγαθοκλέους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για σκοπούς ασφάλειας υγείας  και τήρησης των πρωτοκόλλων η είσοδος είναι μεν ελεύθερη αλλά θα πρέπει να γίνει κράτηση θέσης μέσω της ιστοσελίδας SOLD OUT TICKETS στην κατηγορία «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ»
https://www.soldoutticketbox.com//entos-ektos-kai-epi-skinis/easyconsole.cfm


“Διαβάζοντας τις συνεντεύξεις αυτές ελπίζω και μέσω του γραπτού λόγου να σας μεταφέρω τη φωνή, τις σκέψεις και τις απόψεις τους. Περισσότερο από όλα, αν δεν έχετε πάει ποτέ σας θέατρο, εύχομαι να καταφέρω να σας πείσω να πάτε.”
Ανδρέας Γιόρτσιος 

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news