Παρθένα φύση, ακτές χωρίς πολύ κόσμο, γαλήνη και ηρεμία

Αν φαντάζεσαι έτσι τις διακοπές σου, ο Guardian σού προτείνει 10 μαγευτικά -και «εκτός τουριστικών ραντάρ»- νησιά της Ευρώπης, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και δύο νησιά των Κυκλάδων.

Μια λίστα με 10 νησιά της Ευρώπης «εκτός τουριστικών ραντάρ» δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Guardian και βάζει μέσα σε αυτά και δύο ελληνικά νησιά. Ο Guardian προτείνει στους αναγνώστες του να ανακαλύψουν μικρά νησιά με παρθένες παραλίες και γραφικούς οικισμούς για να απολαύσουν τις φετινές διακοπές τους μακριά από τα πλήθη.

Ανάμεσα στις προτάσεις της εφημερίδας βρίσκονται και δύο νησιά – διαμάντια των Κυκλάδων, τα οποία διαθέτουν πανέμορφα τοπία και υπόσχονται διακοπές ηρεμίας και απόλυτης χαλάρωσης: η Σύρος και η Τήνος.


Τα ελληνικά νησιά

«Ξεχάστε τη λαμπερή Μύκονο και πάρτε το φέρι για τη Σύρο, όπου θα βρείτε τον τέλειο συνδυασμό ζωντάνιας και γαλήνης», γράφει ο Guardian για το αρχοντικό νησί των Κυκλάδων. Όπως αναφέρει το άρθρο, η Ερμούπολη, η παραθαλάσσια πρωτεύουσα της Σύρου, με τα νεοκλασικά αρχοντικά που υψώνονται πάνω από τη θάλασσα, είναι πολυσύχναστη αλλά χωρίς ορδές τουριστών. Επίσης, ο Guardian σημειώνει ότι το νησί διαθέτει ερημικές και χαλαρές παραλίες, πολλές από τις οποίες είναι προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα.

syros_shutterstock_2.jpgΜόλις 15 λεπτά με το πλοίο από τη Μύκονο βρίσκεται η Τήνος, ένα νησί ιδανικό για ήσυχες διακοπές, σύμφωνα με τον Guardian. Αυτό το κυκλαδονήσι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς χάρη στην εκκλησία της Παναγίας της Ευαγγελίστριας. Ωστόσο, όπως τονίζει το άρθρο, η ενδοχώρα της Τήνου κρύβει γραφικά και γαλήνια χωριά, όπως ο Πύργος, που μοιάζει με υπαίθρια έκθεση λαϊκής τέχνης, η Καρδιανή με την άπλετη θαλασσινή θέα και ο Βώλακας με τους διάσπαρτους στρογγυλούς γρανιτένιους βράχους.

tinos_shutterstock_0.jpgΔείτε όλα τα νησιά της Ευρώπης που προτείνει ο Guardian στην παρακάτω λίστα:

10 νησιά της Ευρώπης για διακοπές μακριά από τα πλήθη

Πορκερόλ, Γαλλία

Ταμπάρκα, Ισπανία

La Graciosa, Κανάρια Νησιά

Σύρος, Ελλάδα

Καμπρέρα, Ισπανία

Λάστοβο, Κροατία

Τήνος, Ελλάδα

Île de Batz, Γαλλία

Φιλικούντι, Σικελία


Με πληροφορίες από Reader/Guardian

Πηγή city.sigmalive.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news