Πέθανε ο Τζακ Σέρμαν, πρώτος κιθαρίστας των Red Hot Chili Peppers

Ο κιθαρίστας Τζακ Σέρμαν, ο οποίος ήταν μέλος των Red Hot Chili Peppers στο πρώτο άλμπουμ του γκρουπ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών. Η αιτία του θανάτου του δεν έχει γίνει γνωστή. 

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η μπάντα με ανάρτηση στο instagram. 

«Εμείς από την οικογένεια των RHCP θα θέλαμε να ευχηθούμε στον Τζακ Σέρμαν καλό ταξίδι στους πέρα κόσμους που περνάει. Ο Τζακ έπαιξε στο ντεμπούτο – άλμπουμ μας, όπως και στην πρώτη μας περιοδεία στις ΗΠΑ. Ήταν μοναδικός και τον ευχαριστούμε για όλες τις στιγμές, καλές, κακές και όσες παρεμβλήθηκαν».

Ο Σέρμαν δεν έμεινε πολύ καιρό με την μπάντα. 

Είχε αντικαταστήσει τον Hillel Slovak το 1983 όταν το συγκρότημα έκανε το πρώτο άλμπουμ και στο επόμενο (Freaky Styley) -στη δημιουργία του οποίου είχε καθοριστικό ρόλο- αλλά αντικαταστάθηκε από τον Slovak προτού κυκλοφορήσει ο δίσκος το 1985. 

Συμμετείχε και στους επόμενους δίσκους της μπάντας, όπως το «The Abbey Road EP» και το «Mother’s Milk», ενώ τη δεκαετία του ’90 συνεργάστηκε και με άλλους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και ο Μπομπ Ντίλαν.

Παρότι η δουλειά του με τους Red Hot Chili Peppers θεωρείται αξιοσημείωτη από τους θαυμαστές της μπάντας, το όνομα του δεν συμπεριλήφθηκε όταν το συγκρότημα εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2012, γεγονός που τον δυσαρέστησε έντονα, όπως είχε δηλώσει την ίδια χρονιά στο Billboard.

Πηγή huffingtonpost.gr/