Πέθανε ο Αλμπέρ Ουντερζό, ο ένας από τους δημιουργούς του Αστερίξ

Ο Αλμπέρ Ουντερζό, σχεδιαστής και συνδημιουργός μαζί με τον Ρενέ Γκοσινί του Αστερίξ, πέθανε την Τρίτη 24 Μαρτίου, σε ηλικία 92 ετών.

«Ο Αλμπέρ Ουντερζό πέθανε στο ύπνο του στο σπίτι του στο Νεγί από καρδιακή προσβολή που δεν είχε σχέση με τον κορονοϊό. Ηταν πολύ κουρασμένος τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε πρόσωπο της οικογένειάς του.

Ο Ουντερζό μαζί με τον Ρενέ Γκοσινί δημιούργησαν τον Αστερίξ, τον Οβελίξ και την παρέα τους, το 1959, για λογαριασμό του νεανικού περιοδικού «Pilote». Ο Ουντερζό ανέλαβε και τη συγγραφή μετά το θάνατο του Γκοσινί το 1977. 

Μέχρι το Νοέμβριο του 2017, κυκλοφόρησαν 37 τόμοι.

Ο Αστερίξ παραμένει το κόμικ που έχει μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες -111 γλώσσες και διαλέκτους- παγκοσμίως.

Η σειρά ακολουθεί τα κατορθώματα ενός χωριού ανυπότακτων Γαλατών, με πρωταγωνιστές τον Αστερίξ και τον Οβελίξ, που αντιστέκονται στη ρωμαϊκή κατοχή, το 50 π.Χ., με τη βοήθεια του ενός φίλτρου, που ετοιμάζει ο δρυίδης Πανοραμίξ, το οποίο χαρίζει σε όποιον το πιεί υπεράνθρωπη δύναμη.

Οι περιπέτειες τους έγιναν 12 ταινίες, ενώ υπάρχει επίσης σειρά από παιχνίδια βασισμένα στους χαρακτήρες, και ένα θεματικό πάρκο κοντά στο Παρίσι, το Parc Αστερίξ, που είναι βασισμένο γύρω από τη σειρά, ενώ οι πωλήσεις των κόμικ με τις περιπέτειες του Αστερίξ έχουν ξεπεράσει τα 370 εκατ. αντίτυπα. 

Πηγή huffingtonpost.gr/