Οι 10 «εντολές» του γυμναστηρίου

Το γυμναστήριο είναι ένας ιερός χώρος για όσους γυμνάζονται. Αποτελεί κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας πολλών ανθρώπων, όμως δεν ακολουθούν όλοι τους κανόνες συμπεριφοράς με αποτέλεσμα πολλές φορές να δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Τι δεν πρέπει να κάνουμε λοιπόν όταν βρισκόμαστε σε έναν τέτοιο δημόσιο χώρο; Ποιοι είναι οι κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να ακολουθούμε ώστε να μην ενοχλούμε τους άλλους;

Ακολουθούν 10 συμπεριφορές που πρέπει να αποφύγουμε οπωσδήποτε 

Δεν καθαρίζουμε τον εξοπλισμό 

Όταν ξοδεύουμε ώρες κάνοντας τρέξιμο στο διάδρομο και πέσουν σταγόνες ιδρώτα στο μηχάνημα, είναι σημαντικό να το καθαρίσουμε πριν πάμε στο επόμενο. Κανείς δεν θέλει να δει τον ιδρώτα μας.

Δεν επιστρέφουμε τα βαράκια στην θέση τους 

Είναι σημαντικό να τα τοποθετούμε στην θέση τους γιατί όχι μόνο είναι αγενές να τα αφήσουμε στο πάτωμα αλλά δημιουργούνται και θέματα ασφάλειας.

Χρησιμοποιούμε για ώρες το ίδιο όργανο γυμναστικής 

Καταλαβαίνω, είναι τέλειο να ακούμε μουσική και να τρέχουμε στο διάδρομο αλλά δεν είμαστε οι μόνοι που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Πρέπει να προχωράμε στο επόμενο όργανο, ώστε να μπορέσουν και οι άλλοι να ολοκληρώσουν τις προπονήσεις τους.

Ακούμε πολύ δυνατά την μουσική 

Τα ακουστικά υπάρχουν για κάποιο λόγο. Δεν βρισκόμαστε στο σπίτι μας, οπότε λίγη αλληλεγγύη. 

Γελάμε με τους άλλους όταν γυμνάζονται 

Δεν είναι ωραίο και σίγουρα όχι ευγενικό να γελάμε με τους άλλους, να τους κοροϊδεύουμε ή να τους κάνουμε να ντρέπονται για τον τρόπο που γυμνάζονται. Το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να μισήσουν τον γυμναστήριο και να μην θέλουν να επιστρέψουν ξανά.

Μιλάμε ακατάπαυστα στο τηλέφωνο 

Είναι οκ να συζητάμε με τον άλλον δίπλα μας ή να μιλήσουμε για κάποια λεπτά στο τηλέφωνο. Οι μεγάλες συνομιλίες, όμως, ενοχλούν τους άλλους και δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για ώρες όταν βρισκόμαστε εκεί για έναν συγκεκριμένο λόγο.

Προκαλούμε ένα χάος στο αποδυτήρια 

Τα αποδυτήρια είναι ένας άλλος κοινόχρηστος χώρος που πρέπει να σεβόμαστε. Δεν είναι σωστό να κάνουμε για ώρες ντουζ, να παρατάμε τα σαμπουάν μας και να αφήνουμε τις πετσέτες μας στο πάτωμα.

Μυρίζουμε άσχημα όταν πάμε στο γυμναστήριο 

Είναι λογικό και επόμενο να ιδρώσουμε ενώ γυμναζόμαστε αλλά σίγουρα δεν πρέπει να εμφανιζόμαστε στο γυμναστήριο με βρώμικα ρούχα.

Μιλάμε με όλο το γυμναστήριο 

Φυσικά και μπορούμε να μιλάμε με κόσμο και να είμαστε κοινωνικοί. Δεν είναι ευγενικό, όμως, να κάνουμε συζητήσεις φωναχτά και να ενοχλούμε τους άλλους ή να διακόπτουμε συνέχεια κάποιον ενώ γυμνάζεται. 

Βγάζουμε δεκάδες φωτογραφίες 

Ναι, όλοι κατά καιρούς ανεβάζουμε φωτογραφίες το γυμναστήριο ή τους εαυτούς μας με αθλητικά ρούχα. Υπάρχει και ένα όριο όμως. Δεν μπορούμε να καθόμαστε για ώρες στο ίδιο όργανο γυμναστικής για να βγάλουμε την τέλεια γωνία ή την τέλεια selfie.

Καρφώνουμε τα μάτια μας πάνω στους άλλους 

Είναι το λιγότερο αγενές. Φανταστείτε να προσέξετε κάποιον να έχει τα μάτια του καρφωμένα πάνω σας την ώρα που γυμνάζεστε. Όχι τόσο ωραία εικόνα έτσι;

Πηγή huffingtonpost.gr/