Οι χώρες με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Έχετε σκεφτεί που μένουν όλοι αυτοί οι πλούσιοι άνθρωποι για τους οποίους διάβαζετε και ακούτε συνεχώς; Ποιες είναι οι χώρες, οι πόλεις, οι γειτονιές τους;

Παρόλο που οι περισσότεροι μπορούν να ζήσουν όπου θέλουν πάνω στον πλανήτη, μια έρευνα από την Knight Frank αποδεικνύει ότι οι περισσότεροι από αυτούς επιλέγουν να ζήσουν σε πολύ συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Σήμερα παγκοσμίως υπάρχουν 1.732 δισεκατομμυριούχοι οι περισσότεροι από τους οποίους σύμφωνα με την παραπάνω 5ετή έρευνα, ζουν σε 15 χώρες. Δείτε παρακάτω την λίστα με τις χώρες που ζουν οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη.

15. Αυστραλία – 15 δισεκατομμυριούχοι

Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων που κατοικούν στην Αυστραλία αυξήθηκε κατά 55% τα τελευταία πέντε χρόνια, με τους περισσότερους να ζουν σε ένα προάστιο ακριβώς έξω από τη Μελβούρνη. Η περιοχή ονομάζεται Toorak και φιλοξενεί 23 από τους 250 πλουσιότερους ανθρώπους στην Αυστραλία.

14. Ταϊβάν – 35 δισεκατομμυριούχοι

Μέσα στην τελευταία πενταετία έχουν μετακομίσει εκεί 8 δισεκατομμυριούχοι, με την πλειοψηφία τους να είναι αυτοδημιούργητοι.

13. Ιαπωνία –  35 δισεκατομμυριούχοι

Τα τελευταία 5 χρόνια οι δισεκατομμυριούχοι που ζουν εκεί έχουν υπερδιπλασιαστεί, ενώ υπάρχουν 45 δισεκατομμυριούχοι που μπορεί να γεννήθηκαν στην Ιαπωνία, όμως δεν μένουν όλοι τους εκεί, σύμφωνα με το Forbes.

12. Ελβετία – 36 δισεκατομμυριούχοι

Μάλλον είναι η χώρα που βγάζει δισεκατομμυριούχους, μιας και από το 2015 οι δισεκατομμυριούχοι που ζουν εκεί έχουν τριπλασιαστεί.

11. Γαλλία – 40 δισεκατομμυριούχοι

Αύξηση δισεκατομμυριούχων κατοίκων είχε και η Γαλλία από το 2015, ενώ σύμφωνα με το Business Insider κάποιοι από τους Γάλλου δισεκατομμυριούχους αύξησαν την προσωπική τους περιουσία δυο φορές γρηγορότερα από αυτές των Αμερικανών και των Κινέζων δισεκατομμυριούχων.

10. Ιταλία – 43 δισεκατομμυριούχοι

Οι δισεκατομμυριούχοι που κατοικούν στην Ιταλία έχουν υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ ο πιο παλιός και πιο γνωστός όλων παραμένει ο Giovanni Ferrero, ιδιοκτήτης του ομώνυμου ομίλου.

9. Νότια Κορέα – 44 δισεκατομμυριούχοι

Μέχρι το 2015, ζούσαν εκεί μόλις 24 δισεκατομμυριούχοι, σήμερα όμως αυτό το ποσό έχει διπλασιαστεί, με κορυφαίο όνομα αυτό του ιδιοκτήτη της Samsung, Lee Kun-Hee.

8. Καναδάς – 46 δισεκατομμυριούχοι

Το συνολικό ποσό των περιουσιών των δισεκατομμυριούχων ανέρχεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια εκεί ισούται με το πλούτο που έχουν 3 καναδικές επαρχίες.

7. Ηνωμένο Βασίλειο – 54 δισεκατομμυριούχοι

Ενώ είναι μεγάλο κέντρο επιχειρήσεων, φιλοξενεί μόλις 54 δισεκατομμυριούχους.

6. Χονγκ Κονγκ – 64 δισεκατομμυριούχοι

Το Χονγκ Κονγκ, το οποίο είναι το μέρος που έχουν μετακινηθεί περισσότεροι από 24 δισεκατομμυριούχοι τα τελευταία πέντε χρόνια, διαθέτει μερικά από τα πιο ακριβά ακίνητα στον κόσμο.

5. Ρωσία – 101 δισεκατομμυριούχοι

Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα σε αυτή την λίστα η οποία είδε μια μείωση στους δισεκατομμυριούχους που ζουν εκεί – από 110 το 2013 μειώθηκαν σε 101 το 2018.

4. Ινδία – 119 δισεκατομμυριούχοι

Την τελευταία πενταετία, η Ινδία σημείωσε μια μεγάλη αύξηση (116%) στον αριθμό των δισεκατομμυριούχων που ζουν στις πόλεις της. Η Βομβάη είναι η πόλη που επέλεξαν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι, σύμφωνα με τους Times of India.

3. Γερμανία – 123 δισεκατομμυριούχοι

Η Γεμανία, εκτός από την μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη, έχει και τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων. Η συνολική καθαρή αξία των 11 πλουσιότερων Γερμανών ανέρχεται στα 197 δισεκατομμύρια δολάρια.

2. Κίνα – 373 δισεκατομμυριούχοι

Η αναπτυσσόμενη οικονομία της Κίνας είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των δισεκατομμυριούχων της κατά 206% μέσα σε μόλις πέντε χρόνια.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας είναι ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, με μια καθαρή αξία που ανέρχεται στα 39 δισεκατομμύρια δολάρια.

1. Η.Π.Α – 585 δισεκατομμυριούχοι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με 585 δισεκατομμυριούχους.

Με τους Jeff Bezos, Bill Gates και Mark Zuckerberg, των οποίων η καθαρή αξία συνολικά ανέρχεται σε περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια, φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι Η.Π.Α φιλοξενούν τόσους πολλούς δισεκατομμυριούχους.

Πηγή e-daily.gr/