Οι πιο αγαπημένοι Μποντ όλων των εποχών

Σε δημοσκόπηση που έκανε το βρετανικό εβδομαδιαίο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό περιοδικό Radio Times, o Σον Κόνερι αναδείχθηκε ο καλύτερος Μποντ όλων των εποχών.

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός, ο οποίος ήταν ο πρώτος που υποδύθηκε τον γοητευτικό κατάσκοπο, ήρωα του Ίαν Φλέμινγκ στη μεγάλη οθόνη το 1962, στην ταινία «Dr. No» βρέθηκε στην πρώτη θέση με 44% αφού κέρδισε εύκολα τους άλλους πρωταγωνιστές της κινηματογραφικής σειράς αν και στον πρώτο γύρο το ποσοστό του ήταν σαφώς μεγαλύτερο αφού συγκέντρωσε το 56% των αναγνωστών.

Για την πρωτιά αναμετρήθηκαν ο Σον Κόνερι με τον Τίμοθι Ντάλτον, πρωταγωνιστή της ταινίας «The Living Daylights», ο οποίος τερμάτισε δεύτερος, με ποσοστό 32%.

Όσο για τον τρίτο της παρέας, Πιρς Μπρόσναν, πρωταγωνιστή του «GoldenEye» (Επιχείρηση Χρυσά Μάτια), αυτός αρκέστηκε στο 23% των προτιμήσεων.

Ο πρωταγωνιστής των ταινιών Τζέιμς Μποντ τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, Ρότζερ Μουρ, ο οποίος μετέφερε τις Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες (MI6) στο διάστημα με την ταινία «Moonraker», κατέκτησε την τέταρτη θέση.

Ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ σε τέσσερις ταινίες, με την πέμπτη και τελευταία στην οποία εμφανίζεται ως Πράκτορας 007 με τίτλο «No Time to Die» να αναμένεται το επόμενο διάστημα στις κινηματογραφικές αίθουσες, ήρθε πέμπτος, με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

 Στην τελευταία θέση βρέθηκε ο Τζορτζ Λέιζενμπι, ο οποίος ενσάρκωσε τον Βρετανό κατάσκοπο σε μία μόνο ταινία, μια από τις καλύτερες που γυρίστηκαν, ωστόσο, με τίτλο «On Her Majesty’s Secret Service» (Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Στην υπηρεσία της Α.Μ. ), στην οποία τον ρόλο του «κακού», Ερνστ Σταύρο Μπλόφελντ, υποδύθηκε ο Τέλι Σαβάλας.

 Ο Σον Κόνερι έπαιξε σε έξι επίσημες ταινίες της κινηματογραφικής σειράς, καθώς και στο ανεπίσημο ρεμέικ του «Thunderball» με τίτλο «Never Say Never Again» (Ποτέ Μην Ξαναπείς Ποτέ) το 1983.

Να σημειωθεί πως ο Ιαν Φλέμινγκ ήθελε τον ρόλο του βρετανού μυστικού πράκτορα 007 να τον ενσαρκώσει ο Κάρι Γκραντ, αλλά βλέποντας την απήχηση που είχε στο κοινό ο Σον Κόνερι και την εισπρακτική επιτυχία του «Δρ. Νο». αποφάσισε να κάνει πίσω.

Πηγή huffingtonpost.gr/