Οι πιλότοι της Φόρμουλα 1 είναι από τους πιο καλά αμειβόμενους αθλητές

Η Φόρμουλα 1 είναι ένα επικίνδυνο σπορ– το θυμηθήκαμε με εμφατικό τρόπο με το ατύχημα του Grosjean στο Μπαχρέιν- και ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της οδήγησης ενός μονοθεσίου σε Γκραν Πρι.

Έτσι είναι λογικό και αναμενόμενο οι απολαβές τους να κυμαίνονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Τα οποία ξεπερνούν και τα έσοδα των super stars ακόμα πιο δημοφιλών αθλημάτων. Για παράδειγμα τα ετήσια έσοδα του Leo Messi υπολογίζονται σε 35 εκατομμύρια ευρώ και τοu Stephen Curry, του πιο καλοπληρωμένου NBAer στα 19 εκατομμύρια.

Σε αυτά προστίθενται και έσοδα από διαφημίσεις και χορηγίες, αλλά αυτό ισχύει και για τους αστέρες της F1, με πρώτο και καλύτερο τον Hamilton (Mercedes), ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των αμοιβών με 47 εκατομμύρια ευρώ!

Ακολουθούν οι Vettel (Ferrari) με 35 εκατομμύρια, ο Ricciardo (Renault) με 20 και ο Vestappen (Red Bull Racing) με 16 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ακολουθεί μια ομάδα οδηγών με επταψήφιες απολαβές. Οι Bottas (Mercedes) και Leclerc (Ferrari) με 9 εκατομμύρια, που είναι μεν κλάσμα των απολαβών των ομόσταβλών τους Hamilton και Vettel αντίστοιχα αλλά γενικά ιδιαίτερα υψηλά ποσά, ο Raikkonen (Alfa Romeo) που δεν το βάζει κάτω με 6 εκατομμύρια, ο Sainz (McLaren) με 4,5 και οι Perez (Racing Point), Ocon (Renault) με 4, οι Grosjean (Haas), Magnussen (Haas) και Albon (Red Bull Racing) με 2, οι Norris (McLaren) και Stroll (Racing Point) -που γενικά δεν έχει καμία ανάγκη…- με 1,5, o Gasly (AlphaTauri) με 1 εκατομμύριο ευρώ.

Στο τέλος της κατάταξη οι Kvyat (AlphaTauri), Russel και Latifi (και οι δύο Williams) με 750.000 ευρώ και ο Giovinazzi (Alfa Romeo) με 500.000 ευρώ.

Πηγή cnn.gr/