Οι καλύτερες πόλεις για να ζεις το 2020

Η κατάταξη που έγινε από την ιστοσελίδα Global Finance βασίζεται σε 8 παράγοντες. Αυτοί είναι η οικονομική δυναμική, η έρευνα και η ανάπτυξη, η πολιτιστική αλληλεπίδραση, η βιωσιμότητα, το περιβάλλον, η προσβασιμότητα, το κατά κεφαλήν εισόδημα και οι θάνατοι από κορωνοϊό ανά εκατομμύριο κατοίκων της χώρας.

Κάθε ένας από αυτούς τους παράγοντες προσφέρει μια κριτική ματιά για να κατανοήσουμε την ποιότητα ζωής της κάθε πόλης και όλοι μαζί ποσοτικοποιήθηκαν για να φτιάξουν ένα συνολικό σκορ ώστε να μπουν σε μια λίστα.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Τόκιο, το οποίο βρέθηκε ψηλά και στις 8 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης και της αντιμετώπισης της πανδημίας. Ακολουθεί το Λονδίνο, το οποίο βρέθηκε στην κορυφή των κατηγοριών της οικονομίας και της πολιτιστικής αλληλεπίδρασης και αν δεν υπήρχε η κακή εικόνα στην πανδημία ίσως να ήταν στην πρώτη θέση.

Στην τρίτη θέση είναι η πόλη – κράτος Σιγκαπούρη, κυρίως λόγω της αντίδρασης της στην πανδημία, αφού στη βιωσιμότητα και στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης είναι πολύ πίσω από τις υπόλοιπες της πρώτης δεκάδας. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η μητρόπολη του κόσμου Νέα Υόρκη, η οποία βρίσκεται ψηλά στην οικονομία την έρευνα και την πολιτιστική αλληλεπίδραση, αλλά όπως όλοι ξέρουμε, η πανδημία την χτύπησε αλύπητα.

Τέλος, την πεντάδα συμπληρώνει η Μελβούρνη, η οποία βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο σε όλες τις κατηγορίες εκτός από την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται επίσης οι Φρανκφούρτη, Παρίσι, Σεούλ, Βερολίνο και Σίδνεϊ. Δείτε τη συνολική λίστα με τις 48 καλύτερες πόλεις για να ζεις το 2020:

1TokyoJapan
2LondonUnited Kingdom
3SingaporeRepublic of Singapore
4New YorkUnited States of America
5MelbourneAustralia
6FrankfurtGermany
7ParisFrance
8SeoulSouth Korea
9BerlinGermany
10SydneyAustralia
11Hong KongChina
12CopenhagenDenmark
13ViennaAustria
14AmsterdamNetherlands
15HelsinkiFinland
16ZurichSwitzerland
17DubaiUAE
18OsakaJapan
19TorontoCanada
20GenevaSwitzerland
21ShanghaiChina
22BeijingChina
23Kuala LumpurMalaysia
24VancouverCanada
25MoscowRussia
26TaipeiChina
27DublinIreland
28Tel AvivIsrael
29StockholmSweden
30IstanbulTurkey
31San FranciscoUnited States of America
32BangkokThailand
33Los AngelesUnited States of America
34FukuokaJapan
35MadridSpain
36BostonUnited States of America
37ChicagoUnited States of America
38BarcelonaSpain
39Washington, D.C.United States of America
40MilanItaly
41Buenos AiresArgentina
42JakartaIndonesia
43BrusselsBelgium
44CairoEgypt
45MumbaiIndia
46Sao PauloBrazil
47Mexico CityMexico
48JohannesburgSouth Afric

Πηγή e-daily.gr/