Μπιλ Γκέιτς: Θα βγω από τη λίστα με τους πιο πλούσιους

Θα δωρίσω σχεδόν όλη την περιουσία μου. Θα τη δωρίσει στο ίδρυμά του- Αυτό τον μήνα μεταφέρει 20 δισ. δολάρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς σχεδιάζει να δωρίσει σχεδόν όλη την περιουσία του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που φέρει το όνομά του, βγαίνοντας τελικά από τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. 

Ο δισεκατομμυριούχος, που δημιούργησε το Bill & Melinda Gates Foundation το 2020, με την τότε σύζυγό του Μελίντα, ανακοίνωσε ότι το ίδρυμα σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες από 6 δισεκατομμύρια ετησίως που είναι τώρα, σε 9 δισεκατομμύρια τον χρόνο έως το 2026. 

«Για να βοηθήσω να γίνει δυνατή αυτή η αύξηση δαπανών, μεταφέρω 20 δισεκατομμύρια δολάρια στη χορηγία του ιδρύματος αυτό τον μήνα», ανακοίνωσε μέσω Twitter. «Κοιτάζοντας το μέλλον, σχεδιάζω να δώσω ουσιαστικά όλη την περιουσία μου στο ίδρυμα. Θα πέσω και τελικά θα βγω από τη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο», συμπλήρωσε στις διαδοχικές αναρτήσεις του. 

«Το σχέδιό μου είναι να δώσω όλη την περιουσία μου στο ίδρυμα, πέρα από αυτά που ξοδεύω για τον εαυτό μου και την οικογένειά μου», ανέφερε σε κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του. «Το ότι θα δώσω τα χρήματά μου δεν είναι θυσία. Νιώθω προνομιούχος που εμπλέκομαι στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων, απολαμβάνω τη δουλειά και πιστεύω ότι έχω υποχρέωση να επιστρέψω τους πόρους μου στην κοινωνία με τρόπους που θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στη βελτίωση των ζωών», επεσήμανε ακόμη ο Γκέιτς, του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 113 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. 

«Ελπίζω ότι άλλοι, σε θέσεις με μεγάλη περιουσία και προνόμια, θα προσφερθούν επίσης αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε ο συνιδρυτής της Microsoft. Οι παγκόσμιες κρίσεις- όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κλιματική έκτακτη ανάγκη- απαιτούν όλοι μας να κάνουμε περισσότερα, τόνισε ο 66χρονος. Παράλληλα εξέφρασε αισιοδοξία πως αυτές οι κρίσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν. 

Ο Μπιλ Γκέιτς ευχαρίστησε και τον Γουόρεν Μπάφετ, για τις δωρεές του στο ίδρυμα. Ο δισεκατομμυριούχος πρόσφατα δώρισε 3,1 δισεκατομμύρια σε μετοχές της εταιρείας του, Berkshire Hathaway, ενώ από το 2006 έχει συνεισφέρει στο ίδρυμα πάνω από 36 δισεκατομμύρια δολάρια. 

«Παρότι το ίδρυμα έχει τα ονόματά μας, ουσιαστικά οι μισοί από τους πόρους μας έχουν προέλθει από τον Γουόρεν Μπάφετ. Η απίστευτη γενναιοδωρία του είναι ένας μεγάλος λόγος που το ίδρυμα έχει μπορέσει να είναι τόσο φιλόδοξο. Δεν θα μπορέσω ποτέ να εκφράσω επαρκώς πόσο εκτιμώ τη φιλία του και τις συμβουλές του», έγραψε στο Twitter ο Γκέιτς. 

lifo.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news