Μπερδεμένα λαμπάκια; Όχι πια!

Κάθε χρόνο που βγάζουμε τα στολίδια από την αποθήκη για να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια είναι μπερδεμένα.

Ενθουσιασμένοι κάθε Χριστούγεννα, αφήνοντας τη φαντασία μας ελεύθερη για το πώς θέλουμε να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, δεν υπολογίζουμε ένα από τα πιο γνωστά προβλήματα: τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια είναι πάντα μπερδεμένα. Όσο και να θέλουμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι είχαμε προνοήσει ώστε να τα αποθηκεύσουμε σωστά, όταν ανοίγουμε το κουτί με τα στολίδια, αυτά μοιάζουν με… κουβάρι για δυνατούς λύτες!

Ωστόσο, τα τρία επόμενα tips ίσως σας βοηθήσουν να τα αποθηκεύσετε με τέτοιον τρόπο, ώστε τα Χριστούγεννα του 2020 απλά να τα βγάλετε από το κουτί και να τα βάλετε στο δέντρο σας, χωρίς να ξοδέψετε μισή ώρα για να τα ξεμπερδέψετε.

Με ρολό από χαρτί κουζίνας

Όταν τελειώσει το χαρτί κουζίνας ή φούρνου ή οτιδήποτε τυλίγεται σε κύλινδρο από χαρτόνι, κρατήστε το και μην το πετάτε στην ανακύκλωση, καθώς μάλλον θα σας φανεί πολύ χρήσιμο! Περάστε το καλώδιο που δεν έχει φωτάκια μέσα από το ρολό (από τη μία άκρη στην άλλη) για να είναι πιο σταθερό. Ξεκινήστε να τυλίγετε γύρω γύρω τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια σας. Μάλιστα, όπως αναφέρει το NBC news, μπορείτε να στερεώσετε το καλώδιο στο εσωτερικό του κυλίνδρου με λίγο σελοτέιπ.

Με ένα κομμάτι χαρτόνι

Πάρτε ένα μεγάλο χαρτόνι, το οποίο να έχει τουλάχιστον ένα εκατοστό πάχος και να είναι σταθερό. Στη συνέχεια, με το ψαλίδι σας κόψτε μερικά εκατοστά κατά μήκος την επιφάνεια. Αφήστε μερικά εκατοστά απόσταση από το κάθε κόψιμο και επαναλάβετε τη διαδικασία και από την άλλη μεριά. Ύστερα πιάστε τα φωτάκια σας και τυλίξτε τα γύρω από το χαρτόνι, στερεώνοντας το καλώδιο στα ανοίγματα που κόψατε.

Με μια κρεμάστρα

Πάρτε μια κρεμάστρα με γατζάκια στις άκρες (από αυτές όπου μπορείς να κρεμάσεις και παντελόνι, απλώς σιγουρευτείτε ότι είναι υψηλής αντοχής -όχι αυτές που δίνουν στα καθαριστήρια). Πάρτε τη μια άκρη του καλωδίου και στερεώστε τη με λίγο σελοτέιπ επάνω στην κρεμάστρα ή στερεώστε την πρίζα σε ένα από τα γατζάκια. Ύστερα, ξεκινήστε να τυλίγετε σφιχτά το καλώδιο γύρω από την κρεμάστρα.

Πηγή bovary.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *