Μπίρα: Τέσσερις χρήσεις της που ίσως δεν γνωρίζατε

Αποτελεί την πρώτη επιλογή για ένα δροσιστικό αλκοολούχο ποτό τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Όμως αυτό το ποτό που βρίσκουμε παντού, ακόμα και στα περίπτερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες ανάγκες εκτός από το να ξεδιψάσουμε. Εδώ τέσσερις από αυτούς τους τρόπους χρήσης της μπίρας.

Περιποίηση μαλλιών

Όλοι έχουν ακούσει το διαφημιστικό slogan “Μην την πιείτε…λουστείτε” για τις ανάγκες γνωστού σαμπουάν. Όπως φαίνεται η μπίρα βοηθάει στη θρέψη της τρίχας, καθώς τα συστατικά της μπορούν να αναδομούν τους κατεστραμμένους θύλακες της τρίχας και αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο θεραπείας των μαλλιών.

Ισχυρό καθαριστικό

Η μπίρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ως καθαριστικό και να καθαρίσει τα πάντα, από κέρματα μέχρι κατσαρόλες. Με ένα μαλακό πανί μπορείτε να καθαρίσετε άψογα την κάθε επιφάνεια.

Περιποίηση ποδιών

Μετά από μια δύσκολη μέρα μπορείτε να κάνετε ένα ανακουφιστικό ποδόλουτρο με… μπίρα, καθώς τα ένζυμα που περιέχονται σ’ αυτήν μπορούν να φροντίσουν τα πόδια σας. Γεμίστε ένα δοχείο με αρκετό ζεστό νερό ως εκεί που καλύπτει τους αστραγάλους και στη συνέχεια προσθέστε μισό μπουκάλι μπίρα στο μίγμα.

Στη μαγειρική

Υπάρχουν συνταγές στηριγμένες στη μπίρα, αυτό που όμως λίγοι γνωρίζουν είναι ότι το αλκοολούχο ποτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του νερού σε πολλές συνταγές. Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε ρύζι, αντικαταστείστε το νερό με μπίρα και θα δοκιμάσετε μια καινούρια γευστική πρόταση. Η μπίρα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για θαλασσινά στον ατμό, σε σάλτσες και τα ψωμιά. Η μπίρα γενικά είναι ένα υλικό που θα δώσει υφή στη σάλτσα και φουσκωτή, τραγανή κρούστα αν τη χρησιμοποιήσουμε σε κουρκούτι.

Επίσης, ταιριάζει ωραία με «γλυκά» λαχανικά, όπως το καρότο, το καλαμπόκι, το παντζάρι, το κρεμμύδι. Φυσικά, ταιριάζει με όλα τα ξερά φρούτα, αλλά και με μπαχαρικά όπως η κανέλλα, το γαρύφαλλο και το μπαχάρι.

Πηγή e-daily.gr/