Μετά το «Avatar 3» ο Τζέιμς Κάμερον σκέφτεται να παραδώσει τη σκυτάλη

Στα χέρια άλλου σκηνοθέτη.

Παρά το γεγονός ότι ο Τζέιμς Κάμερον έχει αφοσιωθεί στα σίκουελ του blockbuster του «Avatar» (2009) περισσότερο από μια δεκαετία, τώρα δηλώνει ότι σκέφτεται να αφήσει τον φανταστικό κόσμο της Πανδώρας για άλλα πρότζεκτ.

Το πρώτο σίκουελ με υπότιτλο «The Way of Water», θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Δεκεμβρίου. Η τρίτη ταινία της σειράς που γυρίστηκε back-to-back με το «The Way of the Water» θα κυκλοφορήσει το 2024.

Κι ενώ είναι βέβαιο ότι ο Κάμερον έχει ιδέες για ακόμη περισσότερες ιστορίες μετά τα δύο σίκουελ, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην παραμείνει ο ίδιος στο τιμόνι. Όπως είπε στο Empire σκέφτεται να αφήσει το franchise στα χέρια άλλου σκηνοθέτη μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ταινίας.

Ακόμα και με αυτό το νέο δεδομένο, ο Κάμερον εξέφρασε τον ενθουσιασμό του που βλέπει το μεγάλο σχέδιό του για το έπος του «Avatar» να υλοποιείται.

«Η ταινία τέταρτη είναι όνειρο. Ελπίζω πραγματικά να τα καταφέρω. Αλλά εξαρτάται από τις δυνάμεις της αγοράς. Η τρίτη είναι έτοιμη, οπότε θα κυκλοφορήσει ανεξάρτητα. Ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε την τέταρτη και την πέμπτη γιατί τελικά είναι μια μεγάλη ιστορία».

Χαρακτηριστική περίπτωση ταινίας την οποία λόγω των απαιτήσεων του Avatar δεν κατάφερε να σκηνοθετήσει ήταν το manga «Αλίτα: Ο Άγγελος της Μάχης» (2019), που τελικά παρέδωσε στον Ρόμπερτ Ροντρίγκες, κρατώντας μόνο την ιδιότητα του συν-σεναριογράφου και του εκτελεστικού παραγωγού.

Με πληροφορίες από Variety

huffingtonpost.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news