Μία ματιά στους μισθούς των πρωταγωνιστών του Stranger Things

Η επιτυχία φέρνει αυξήσεις, όλοι το ξέρουν αυτό.

Αφού βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του Netflix, φλερτάροντας με την κορυφή των θεάσεων, το Stranger Things έγραψε και πάλι ιστορία, αυτή τη φορά για διαφορετικό λόγο. Αν πριν από λίγες ημέρες γινόταν λόγος για το ότι αναδείχθηκε ως η πιο δημοφιλής αγγλόφωνη σειρά χάρη στην πρεμιέρα της τέταρτης σεζόν της, τώρα στο επίκεντρο είναι οι μισθοί των πρωταγωνιστών της. 

Όταν η επιτυχία εξαργυρώνεται

Η επιτυχία αυτή οδήγησε πολλά από τα μέλη του cast να ζητήσουν να επαναδιαπραγματευτούν το κασέ τους, δεδομένων των αλλαγών που έχουν συντελεστεί από το 2016 μέχρι σήμερα. Για παράδειγμα, η Winona Ryder και ο David Harbor (στη σειρά Joyce Byers και Jim Hopper, αντίστοιχα) είναι σαφέστατα οι καλύτερα αμειβόμενοι: Οι δυο τους είχαν υπογράψει για 100.000 και 80.000 δολάρια ανά επεισόδιο αντίστοιχα, ενώ λέγεται πως πλέον ζητούν 350.000 για να συνεχίσουν το έργο τους ευχαριστημένοι. 

Πρόκειται για ένα ιστορικό κασέ στα χρονικά του Netflix, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτό της Drew Barrymore στο Santa Clarita Diet ή της Emma Stone στο Maniac. Η Millie Bobbie Brown από την άλλη, ξεκίνησε με 20.000 δολάρια, ένα ποσό που από την τρίτη σεζόν και έπειτα έχει πια εκτοξευθεί στις 250.000 ισοφαρίζοντας σχεδόν αυτό των ενηλίκων. 

Επιπλέον, οι υπόλοιποι τέσσερις πρωταγωνιστές-παιδιά Finn Wolfhard (Mike), Gaten Matarazzo (Dustin), Caleb McLaughlin (Lucas) και Noah Schnapp (Will) που έπαιρναν το ίδιο ποσό με τη Brown, βγάζουν επίσης 250.000 ανά κεφάλαιο, ενώ παραδόξως, το έργο των Natalia Dyer (Nancy Wheeler), Steve Harrington (Joe Keery) και Charlie Heaton (Jonathan Byers) κοστολογείται λιγότερο, για την ακρίβεια 150.000 δολάρια ανά επεισόδιο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολυαναμενόμενη τέταρτη σεζόν στο Hawkins (και στο ειδικό δεύτερο μέρος της) άφησε πίσω της ισχυρούς ανταγωνιστές όπως το πανίσχυρο Bridgerton. Εκτιμάται ότι η σειρά, η οποία έχει θαυμαστές όπως ο Stephen King, έχει ήδη τη δυνατότητα να προλάβει οποιαδήποτε άλλη πρεμιέρα του Netflix κατά 28 ημέρες και ότι κάθε επεισόδιο της τελευταίας σεζόν της -η οποία έχει χωριστεί σε δύο μέρη- έχει κοστίσει 30 εκατ. δολάρια. Αν όντως ισχύουν τα στοιχεία αυτά, τότε το Stranger Things είναι η σειρά στην οποία έχει γίνει η μεγαλύτερη “επένδυση” στην ιστορία της πλατφόρμας.

esquire.com.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news