Μία βόλτα με το νέο, εντυπωσιακό ιδιωτικό αεροπλάνο του Elon Musk

Ο ιδρυτής της Tesla έχει ένα νέο ιδιωτικό τζετ, αξίας 78 εκατομμυρίων δολαρίων και ναι, είναι όσο εντυπωσιακό φαντάζεσαι.

Το να πάει μια επιχειρηματική συμφωνία στραβά (προφανώς) πονάει λιγότερο όταν μπορείς να κλάψεις γι’ αυτό σε ένα πολυτελές τζετ.
Μπορεί οι δουλειές να μην πηγαίνουν και τέλεια για τον Elon Musk αυτήν την περίοδο, όμως ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη δεν θα κάτσει και να σκάσει. Η δικαστική κόντρα με το Twitter έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο αυτός έφτασε τις προηγούμενες ημέρες στη Μύκονο για τα πρώτα μπάνια του. Το πώς έφτασε στην Ελλάδα, δεν το γνωρίζουμε, όμως οι εικασίες μας λένε ότι χρησιμοποίησε το νέο ιδιωτικό τζετ που μόλις αγόρασε και του κόστισε 78 εκατομμύρια δολάρια.

Και ναι, όπως φαντάζεστε είναι ένα απολύτως εντυπωσιακό αεροπλάνο. Απίστευτα ρυπογόνο επίσης, με το αποτύπωμα 2CO2 που έχουν τα αεροπλάνα, κάτι αρκετά περίεργο για κάποιον που έχει κάνει την περιουσία του πουλώντας ηλεκτρικά αυτοκίνητα και επωφελούμενος από το ότι αυτά είναι η επιλογή της στιγμής με χαμηλή ρύπανση. Αλλά όταν είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και πρέπει να ταξιδέψεις, όλα αυτά έχουν μικρή σημασία.

Εδώ έχουμε λοιπόν το Gulfstream G700, την τελευταία έκδοση του αεροσκάφους της Gulfstream για την οποία ο Musk αντάλλαξε το σημερινό του αεροσκάφος που του έχει προκαλέσει τόσους πονοκεφάλους από τότε που ένας νεαρός έδειχνε όλες τις πτήσεις του στο Twitter.

Τι περιλαμβάνει το νέο τζετ

Σύμφωνα με διάφορα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Elon Musk θα έχει το ιδιωτικό του τζετ σχεδόν έτοιμο για να αρχίσει να το χρησιμοποιεί, και αυτό σημαίνει ότι θα είναι κοντά στο να απολαύσει 5 διαφορετικούς χώρους και συνολικά 19 θέσεις που κάθε πελάτης μπορεί να διαμορφώσει ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Διαθέτει ειδικό φωτισμό που προσαρμόζεται στον κιρκάδιο ρυθμό για να μειώσει την επίδραση του jet lag, τα μεγαλύτερα πανοραμικά παράθυρα για να βλέπει τον ουρανό καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, δωρεάν WiFi, τηλεόραση στο χώρο ψυχαγωγίας και καθίσματα που μετατρέπονται σε εργονομικά κρεβάτια.

Πρόκειται για ένα πολυτελές ξενοδοχείο στον αέρα, με το οποίο μπορείτε να ταξιδέψετε από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη με άνεση που ούτε η business class δεν μπορεί να σας προσφέρει. Σίγουρα διευκολύνει την αντιμετώπιση των απαιτήσεων του κοινωνικού δικτύου.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla είναι μάλλον πιο ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι κανείς δεν θα μπορεί να παρακολουθεί τις κινήσεις του μέσω του λογαριασμού ElonJet στο Twitter. Αν και κάτι μας λέει ότι ο υπεύθυνος θα μπορέσει να το εντοπίσει νωρίτερα από ό,τι θα ήθελε ο Musk.

esquire.com.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news