Κάνοντας τον γύρο του κόσμου με ποδήλατο και μια γάτα στην πλάτη

Ο Ντιν Νίκολσον ποδηλατούσε σε ένα βουνό στη Βοσνία, κοντά στα σύνορα με το Μαυροβούνιο, όταν για μια στιγμή άκουσε ένα φευγαλέο νιαούρισμα. Κοίταξε πίσω και τι να δει! Ένα γκριζόλευκο γατάκι τον ακολουθούσε. Ο 31χρονος Σκωτσέζος ταξιδιώτης πάτησε φρένο και κατέβηκε από το ποδήλατό του.

Ο Νίκολσον τρεις μήνες νωρίτερα είχε αφήσει πίσω του το σπίτι του στο Dunbar, μια πόλη στην ανατολική ακτή της Σκωτίας, για να κάνει τον γύρο του κόσμου με το ποδήλατό του, ένα Trek 920. Ξεκίνησε ποδηλατώντας από τη Σκωτία στην Αγγλία κι έπειτα πήρε το φεριμπότ για τις Κάτω Χώρες. Στη συνέχεια ταξίδεψε με το ποδήλατό του στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία και στην Ιταλία. Από την ακτή της Αδριατικής πήρε ένα καράβι που τον πήγε μέχρι την Κροατία κι έπειτα συνέχισε με το ποδήλατο έως την Βοσνία.

Σε εκείνη τη φάση της ζωής του ήθελε να κρατήσει μια απόσταση από τη δουλειά του ως ηλεκτροσυγκολλητής, μια δουλειά που τον είχε εξαντλήσει. «Δεν  μπορούσα άλλο την ρουτίνα του «9 με 5». Ήθελα να δω τον κόσμο» είχε δηλώσει σε κάποια φάση.

Τα Βαλκάνια όμως έκρυβαν αυτή την φοβερή έκπληξη για τον ίδιο: μια χνουδωτή και ναζιάρα συνταξιδιώτισσα.

Αρχικά, ο Νίκολσον δεν ήξερε τι να κάνει με το απελπισμένο γατάκι -κουβαλούσε ήδη αρκετό βάρος με το ποδήλατό του. Εκτός αυτού, είχε μεγαλώσει με σκυλιά και θεωρούσε ότι δεν τα πήγαινε και τόσο καλά με τις γάτες.

«Όμως μόλις είδα ότι το ζώο είχε χαλαρώσει με την παρουσία μου τότε αποφάσισα να την πάρω μαζί μου» λέει ο Νίκολσον.

Έκανε λοιπόν χώρο στο μπροστινό καλάθι του ποδηλάτου του όπου και έβαλε τη Νάλα ( έτσι ονόμασε την γατούλα) να καθίσει. Αρχικά αυτό το σημείο δεν άρεσε και πολύ στη Νάλα η οποία ένιωσε πιο άνετα ανεβαίνοντας πάνω στον ώμο του Νίκολσον.

«Η Νάλα κλέβει την προσοχή των περαστικών τουριστών» σημειώνει ο Νίκολσον σε λεζάντα φωτογραφίας που έχει αναρτήσει στον λογαριαμσό του στο Instagram, ο οποίε σε χρόνο dt απέκτησε χιλιάδες φαν.

Ο Ντιν και η Νάλα συνεχίζουν να ταξιδεύον μαζί έως και σήμερα. Μάλιστα φέτος επισκέφθηκαν και την χώρα μας όπου ο Ντιν αποφάσισε να χτυπήσει σε τατουάζ την πατούσα της Νάλας.

Ο Ντιν φαίνεται να δέχεται μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο σε σχέση με το εγχείρημά του. Αυτό το τουλάχιστον δείχνουν οι 659.000 followers στη σελίδα του στο Instagram και τα 2,6 εκ. προβολές του συγκεκριμένου βίντεο στο YouTube

Όλες οι φωτό είναι από την σελίδα του Ντιν Νίκολσον στο Facebook. 

Πηγή lifo.gr/