Η Microsoft καταργεί τον Internet Explorer μετά από 25 χρόνια

Τέλος o  Internet Explorer από τις 17 Αυγούστου του 2021, επιβεβαιώνει η Microsoft. 

Η εταιρεία τεχνολογίας πρόσθεσε ότι το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης δεν θα βρίσκεται σε λειτουργία ήδη από τον φετινό Νοέμβριο. 

Όλες οι υπόλοιπες εφαρμογές και υπηρεσίες του Microsoft 365 θα τερματίσουν την υποστήριξή τους στο πρόγραμμα περιήγησης έως το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

Μετά από αυτές τις ημερομηνίες, οι χρήστες είτε θα έχουν υποβαθμισμένη εμπειρία κατά τη χρήση εφαρμογών και υπηρεσιών στο πρόγραμμα περιήγησης είτε δεν θα μπορούν να συνδεθούν πλήρως.

Αφού κυκλοφόρησε το 1995, ο Internet Explorer έγινε γρήγορα το πιο χρησιμοποιημένο πρόγραμμα περιήγησης, με μερίδιο χρήσης 95% έως το 2003.

Ωστόσο, το τέλος του Internet Explorer έχει σημειωθεί εδώ και αρκετά χρόνια μετά τη μείωση της δημοτικότητάς του μετά την κυκλοφορία του Mozilla Firefox το 2004 και του Google Chrome το 2008.

Στόχος της Microsoft είναι να μεταφέρει τους υπάρχοντες χρήστες των Windows 10 στο νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge που βασίζεται στο Chromium και αναφέρει ότι νέες συσκευές και μελλοντικές ενημερώσεις λειτουργιών των Windows θα συμπεριλαμβάνουν το νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, υπάρχει πολύς ακόμα κόσμος που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον Internet Explorer και μόλις το 2016 κατάφερε ο Google Chrome να τον ρίξει από την κορυφή.

Πηγή huffingtonpost.gr/