Η 16χρονη Φινλανδή που ανέλαβε χρέη πρωθυπουργού

Στα πλαίσια της δράσης «Girls Takeover» της Plan International στη Φιλανδία, οι έφηβοι μπορούν για 24 ώρες να αναλάβουν υψηλόβαθμες θέσεις στην πολιτική αλλά και σε άλλους τομείς. Η ενέργεια φέτος εστίασε στην προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων και τεχνολογικών ευκαιριών για κορίτσια.

Η έφηβη Aava Murto, την προηγούμενη εβδομάδα, συνάντησε την πρωθυπουργό της Φιλανδίας, τη Sanna Marin (είναι η νεότερη γυναίκα αρχηγός χώρας στον κόσμο, καθώς ορκίστηκε πρωθυπουργός πέρυσι σε ηλικία 34 ετών) και συζήτησαν για την ισότητα στην τεχνολογία. 

https://www.instagram.com/p/CFj40k8hHvS/?utm_source=ig_embed

H δράση είναι μέρος μιας παγκόσμιας καμπάνιας φιλανθρωπικής οργάνωσης για παιδιά, λίγο πριν την «Διεθνή Ημέρα του Κοριτσιού» των Ηνωμένων Εθνών. 

Ποια είναι η Aava

Kατάγεται από το Vaaksy, ένα μικρό χωριό στη νότια Φινλανδία και χρησιμοποίησε την ημέρα της στην εξουσία για να επισημάνει την ανάγκη για γυναίκες στην τεχνολογία και την αντιμετώπιση της διαδικτυακής κακοποίησης ενάντια σε γυναίκες και κορίτσια.

https://www.instagram.com/p/CDO3xRUBEfZ/?utm_source=ig_embed

Μιλώντας από την έδρα του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο, η Aava είπε ότι «επιθυμούσε να μην έπρεπε να σταθεί» μπροστά στους υπουργούς, αλλά τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο «απειλούνται από έναν τρομακτικό αριθμό κατευθύνσεων».

Ο Aava τόνισε την ισότητα των φύλων στον τομέα της χρήσης της τεχνολογίας και της ανάπτυξής της. Σύμφωνα με αυτήν, οι νέοι θα μπορούσαν να διδάξουν στους ενήλικες να είναι πιο καινοτόμοι και να σκέφτονται περισσότερο για το μέλλον.

Πηγή pink.gr/