Η Όντρεϊ Χέπμπορν πέρα από την λάμψη του Χόλιγουντ

Όντρεϊ Χέπμπορν είναι το θέμα ενός νέου ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει ψηφιακά στις 30 Νοεμβρίου και φέρει την υπογραφή της ομάδας πίσω από το «McQueen» που ήταν υποψήφιο για βραβείο BAFTA.

Το «Audrey» υπόσχεται ένα διαφορετικό πορτρέτο της εμβληματικής σταρ, μέσα από στιγμιότυπα που δεν έχουν προβληθεί ποτέ και συνεντεύξεις με την οικογένειά της.

Η Χέπμπορν, η οποία υπήρξε η επιτομή της κομψότητας και της χάρης, ξεκίνησε ως μπαλαρίνα, έγινε πρωταγωνίστρια στο πλευρό του Γκρέγκορι Πεκ σε ηλικία μόλις 24 χρονών και γοήτευσε τον πλανήτη στην ταινία «Πρόγευμα στο Τίφανις» και πολλοί σκηνοθέτες έχουν επιχειρήσει να φωτίσουν τη λαμπερή και ταραχώδη ζωή της. 

Η ηθοποιός πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, είχε εγκαταλειφθεί από τον πατέρα της και μεγάλωσε στην υπό ναζιστική κατοχή Ολλανδία. Αυτές οι πρώτες εμπειρίες οδήγησαν σε «μια δια βίου μάχη με τα τραύματα του παρελθόντος της… και έριχναν σκιά στην προσωπική της ζωή», όπως αναφέρουν οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ, που ήθελαν να κινηθούν πέρα από τις κλασικές ταινίες της και τη λάμψη του Χόλιγουντ

Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται συνεντεύξεις με τον γιο της, Σον Χέπμπορν Φέρερ, την πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια του Givenchy Κλερ Γουέιτ Κέλερ και τον ομότιμο διευθυντή σχεδιασμού του Tiffany Τζον Λόρινγκ.

Ως φόρο τιμής στην αγάπη της Όντρεϊ Χέπμπορν για το μπαλέτο, τρεις φημισμένες χορεύτριες θα την υποδυθούν σε διαφορετικές περιόδους της ζωής της.

Η Φρανσέσκα Χέιγουαρντ θα υποδυθεί την ηθοποιό στο «Hollywood era Audrey» στο απόγειο της φήμης της, η Αλεσάντρα Φέρι την ενσαρκώνει στα τελευταία χρόνια της ζωής της και η Κίρα Μουρ θα εμφανιστεί ως «νεαρή Όντρεϊ», την οποία εντόπισε η παραγωγή μέσω μιας διαδικασίας ακρόασης σε σχολές μπαλέτου. Τις χορογραφίες στις σκηνές αυτές επιμελήθηκε ο Ουέιν ΜακΓκρέγκορ.

Η Χέλενα Κον σκηνοθέτις του ντοκιμαντέρ δήλωσε πως «η ταινία περιλαμβάνει συνεντεύξεις με πρόσωπα που γνώριζαν την ηθοποιό καλύτερα, οι οποίες συνδυάζονται με σπάνιο αρχειακό υλικό».

Πηγή huffingtonpost.gr/