Η ωμή και αληθινή ομορφιά της γέννας μέσα από τον φακό

Η Ολλανδή Renate van Lith φωτογραφίζει γυναίκες την ώρα του τοκετού και τα κάδρα της κόβουν την ανάσα.

Η Ολλανδή Renate van Lith μόλις βραβεύτηκε με το βραβείο «International Birth Photographer of the Year 2020» (Φωτογράφος τοκετών της χρονιάς), από τη διεθνή διοργάνωση Birth Photographer International Image Competition. Σε κείμενό της στο Bored Panda σχετικά με τη νίκη της, η ίδια αναφέρει ότι, όταν το έμαθε, παραλίγο να πέσει από την καρέκλα της από το σοκ.

Αν επισκεφτείτε το προφίλ της στο Instagram θα εντυπωσιαστείτε από τις συγκλονιστικές φωτογραφίες της. Νέες μαμάδες που φέρνουν στον κόσμο το παιδί τους, στα πρόσωπά τους να αποτυπώνεται κάθε πιθανό συναίσθημα και τα μωρά τους να βλέπουν για πρώτη φορά τον έξω κόσμο. Το θαύμα της ζωής! 

Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό να κοιτάζει κανείς τα δυνατά αυτά κλικ, όταν αναπόφευκτα θα αναρωτιέται ποιες είναι οι σκέψεις που περνούν εκείνη τη στιγμή από το μυαλό της μαμάς αλλά και πώς καταφέρνει η Renate να μην παρασυρθεί από τα τόσο δυνατά συναισθήματα, ώστε να καταφέρει την καλύτερη λήψη.

«Πριν από πέντε χρόνια, μπήκα τυχαία στον κόσμο της φωτογραφίας. Ξεκίνησα ως χόμπι, αλλά γρήγορα ξέφυγε από αυτό. Τελικά, άφησα τη δουλειά που έκανα τότε. Όχι επειδή δε μου άρεσε, αλλά επειδή κατάλαβα ότι η φωτογραφία ήταν το αληθινό πάθος μου. Η φωτογραφία τοκετών είναι τόσο ιδιαίτερη. Βλέπεις όλα τα συναισθήματα που μπορείς να σκεφτείς: ανακούφιση, ένταση, εξουθένωση, θλίψη, χαρά. Βλέπω τα πάντα μέσα από τον φακό. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για μένα ως φωτογράφος. Και είναι σπουδαίο που ο κόσμος με εμπιστεύεται να είμαι παρούσα σε μια τόσο προσωπική τους στιγμή» αναφέρει η ίδια στο Bored Panda.

Δείτε παρακάτω τις απίθανες φωτογραφίες τοκετού που κόβουν την ανάσα:

Πηγή bovary.gr/