Η χώρα των 5,5εκ. κατοίκων με τις σχεδόν 2,5εκ. σάουνες

Δεν έχει σχέση το κλίμα της.

Για κάποιους μια σάουνα μπορεί να μοιάζει με ένα δωμάτιο γεμάτο ατμό και να το παρομοιάζει με φούρνο. Μπορεί βλέποντας του Φινλανδούς να το έχουν στην καθημερινότητά τους, να νομίζει ότι το κάμουν για να ζεσταθούν από το κρύο κλίμα τους. Για τους Φινλανδούς όμως είναι ένα ιερό μέρος.

Είναι ένα ξεχωριστό μέρος που θα πάνε για να χαλαρώσουν ολοκληρωτικά. Και πάνω απ’ όλα είναι ένα μεγάλο μέρος της παράδοσης και της κουλτούρας της χώρας. Γι’ αυτό και υπάρχουν παντού. Και είναι τόσες πολλές. Στο διαδίκτυο μπορεί να διαβάσετε ότι είναι περισσότερες από τα αυτοκίνητα. Αν και κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ο αριθμός τους είναι εξαιρετικά μεγάλος.

H χώρα έχει πληθυσμό 5,5 εκατομμύρια με τις σάουνες να πλησιάζουν τα 2,5 εκατομμύρια. Το λες και αρκετά μεγάλο νούμερο. Μπορείς να βρεις σάουνες σε σπίτια, σε εργοστάσια, σε αθλητικές εγκαταστάσεις, σε ξενοδοχεία, σε πλοία, ακόμα και σε ορυχεία. Το 99% των Φινλανδών μπαίνει σε μια σάουνα, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Εκτός από χαλάρωση και παράδοση, η σάουνα είναι και το «φάρμακο των φτωχών» αφού πιστεύουν ότι είναι πολλές οι θεραπείες που προσφέρει. Γι’ αυτό και οι σάουνες στη χώρα είναι σχεδόν 1 ανά 2 κατοίκους.

Πηγή e-daily.gr