Η πόλη της Τσεχίας που μοιάζει σαν να ξεπήδησε από παραμύθι

Η Τσεχία είναι ένας προορισμός, που έχει πολλά να προσφέρει στον ταξιδιώτη. Οι ομορφιές της χώρας είναι αμέτρητες, ξεκινώντας από την πρωτεύουσα της την Πράγα, που μοιάζει σαν μια πόλη βγαλμένη από σελίδες παραμυθιού.

Το παραμύθι, όμως, συνεχίζεται κι εκτός των τειχών της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στην λουτρόπολη του Καρόλου, δηλαδή το Κάρλοβυ Βάρυ!

Η παγκοσμίως φημισμένη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ’, το 14ο αιώνα. Βρίσκεται στη Δυτική Βοημία, 120 χλμ έξω από την Πράγα, κοντά στα σύνορα με την Γερμανία. Είναι κυριολεκτικά πνιγμένη μέσα στα δάση της κοιλάδας, του μικρού ποταμού Τέπλα.

Η πόλη μοιάζει πραγματικά με… παραμύθι. Της ίδιας γνώμης ήταν σίγουρα και η αριστοκρατία της Ευρώπης, οι αμέτρητοι συνθέτες, συγγραφείς, ποιητές, και άλλες προσωπικότητες που επισκέφτηκαν το Κάρλοβυ Βάρυ στο πέρασμα των αιώνων.

Πρόκειται για μια πανέμορφη πόλη, χαμένη ανάμεσα στα δάση, με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και τις χρωματιστές όψεις των κτηρίων της, μα πάνω απ’ όλα με τις φημισμένες ιαματικές πηγές της!

Το Κάρλοβυ Βάρυ βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Ohre και Tepla, με τα θερμά νερά του, και διαθέτει 13 κύριες πηγές και 300 μικρότερες, που χαρίζουν στην πόλη έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, προσελκύοντας πλήθος ταξιδιωτών ετησίως!

Ωστόσο, η πόλη είναι γνωστή και για άλλους λόγους. Το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Κάρλοβυ Βάρυ είναι ένα από τα παλαιότερα παγκοσμίως και ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ ταινιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάτι που έχει δώσει ώθηση στην πόλη, καθώς κάθε Ιούλιο γίνεται πόλος έλξης διασημοτήτων παγκοσμίου βεληνεκούς.

Μάλιστα το Κάρλοβυ Βάρυ έχει αποτελέσει και τόπο γυρισμάτων χολιγουντιανών ταινιών, με πιο γνωστή το Casino Royale, μιας από τις περιπέτειες του 007!

Κάτι ακόμα που κάνει γνωστό το Κάρλοβυ Βάρυ ανά τον κόσμο είναι τα υαλικά πολυτελείας Moser, τα οποία είναι υψηλών προδιαγραφών και απαράμιλλης φινέτσας.

Για τον λόγο αυτό, αν βρεθείτε στην περιοχή αξίζει να επισκεφθείτε το μουσείο Moser αλλά, γιατί όχι, να κάνετε και τα ψώνια σας!

Αν θέλετε να δείτε την πόλη από ψηλά, τότε μπορείτε να επισκεφθείτε το Diana Observation Tower, που υψώνεται στα 547 μέτρα! Αν πάλι προτιμάτε να “χαθείτε” στα δάση του, τότε μπορείτε να επιλέξετε μια περιπατητική εκδρομή ή μια ποδηλατική βόλτα.

Όπως κι αν διαλέξετε να ζήσετε την εμπειρία που λέγεται Κάρλοβυ Βάρυ, το σίγουρο είναι ότι θα σας αποζημιώσει.

Είτε απασχοληθείτε με δραστηριότητες, είτε αφεθείτε στη χαλάρωση, μην παραλείψετε πάντωσ να δοκιμάσετε το παραδοσιακό λικέρ Becherovka, που θα σας βοηθήσει να απολαύσετε την πόλη με όλες σας τις αισθήσεις…

Πηγή dinfo.gr/