Η ομορφότερη πόλη στον κόσμο, σύφωνα με τη «χρυσή τομή»

«Οι άνθρωποι βρίσκουν τα αντικείμενα που ακολουθούν τη “χρυσή τομή” εγγενώς όμορφα».

Ούτε Παρίσι, ούτε Νέα Υόρκη, ούτε Κιότο. Η πιο όμορφη πόλη του κόσμου δεν είναι καμία από αυτές που σας έρχεται στο μυαλό.

Η ομορφότερη πόλη είναι η Βενετία. Η ιταλική πόλη που μετρά πληθυσμό περίπου 261.905 κατοίκων.

Ερευνητές από το «Online Mortgage Advisor» κατέταξαν τις πιο εντυπωσιακές πόλεις στον κόσμο σαρώνοντας το Google Street View για φωτογραφίες εκατοντάδων δρόμων και περισσότερων από 2.400 κτιρίων σε πόλεις ανά το παγκόσμιο.

Η κατάταξη καθορίστηκε αξιολογώντας τις αναλογίες των κτιρίων μιας πόλης με μετρήσεις που ευθυγραμμίζονται με τη «χρυσή τομή» 1:1,618 – ένα βαρόμετρο ομορφιάς που θαυμάζουν οι μαθηματικοί από την αρχαιότητα. Πρόκειται για μια αναλογία που βρίσκεις συχνά στη φύση, συμπεριλαμβανομένων των φύλλων και των οστράκων.

Το ποσοστό αντιστοιχίας της Βενετίας με τη «χρυσή τομή» -γνωστή και ως «θεϊκή αναλογία»- ήταν 83,3%, σύμφωνα με τη μελέτη, ενώ η Ρώμη ακολούθησε με 82% και η Βαρκελώνη με 81.9%.

Σύμφωνα με την έκθεση του Leading Britain’s Conversation για τη μελέτη, «η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι βρίσκουν τα αντικείμενα που ακολουθούν τη “χρυσή τομή” εγγενώς όμορφα», που σημαίνει ότι ένα κτίριο που ευθυγραμμίζεται με αυτήν περιέχει συνήθως ελκυστικά σχήματα και δομές.

Η «χρυσή τομή» εκτιμάται ότι αντικατοπτρίζει τη φυσική αισθητική τελειότητα και μπορεί να βρεθεί στα κτίρια του Λε Κορμπιζιέ και στην τέχνη του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Πηγή city.sigmalive.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news