Η Κλεοπάτρα ζωντανεύει ξανά στην μεγάλη οθόνη

Η γοητευτική Γκαλ Γκαντότ θα συνεργαστεί ξανά με την Πάτι Τζένκινς, σκηνοθέτη του «Wonder Woman» (που την έκανε σταρ), στην νέα ταινία εποχής για τη ζωή της βασίλισσας Κλεοπάτρας

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι δύο κυρίες εξασφάλισαν στο σενάριο τη συνεργασία της Αμερικανίδας ελληνικής καταγωγής, Λέτας Καλογρίδη (έχει υπογράψει σενάρια γνωστών ταινιών, όπως μεταξύ άλλων, «Αλέξανδρος» του Όλιβερ Στόουν και «Το Νησί των Καταραμένων» του Μάρτιν Σκορσέζε), ενώ τα δικαιώματα της ταινίας έκλεισε η Paramount, επικρατώντας της Universal, της Warner Bros., του Netflix και της Apple. 

Η ταινία θεωρείται «πνευματικό τέκνο» της Ισραηλινής ηθοποιού και της εταιρείας παραγωγής της, Pilot Wave και ανακοινώνεται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η κινηματογραφική βιομηχανία έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα λόγω πανδημίας

Βεβαίως, η ταινία για τη ζωή της θρυλικής βασίλισσας της Αιγύπτου που έχει μείνει στην ιστορία είναι η «Κλεοπάτρα» (1963) σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Μανκιεβιτς με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, η πιο ακριβή παραγωγή στην ιστορία του σινεμά, καθώς κόστισε τότε 42 εκατ. δολάρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι άρχισε να γυρίζεται το 1959 και ολοκληρώθηκε το 1963. 

Υποψήφια για εννιά βραβεία Όσκαρ, από τα οποία τελικά κέρδισε τα τέσσερα, η ταινία έφερε το στούντιο της Twentieth Century Fox στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, μεταξύ άλλων και για το σκάνδαλο της σχέσης Τέιλορ – Μπάρτον. 

Η Κλεοπάτρα ζωντανεύει ξανά στην μεγάλη οθόνη, με βασίλισσα του Νείλου την Γκαλ

Η ελληνικής καταγωγής Κλεοπάτρα Ζ′ ανέβηκε στον θρόνο σε ηλικία 17 ετών. Ήταν το τελευταίο μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων και τελευταία βασίλισσα της Αιγύπτου προτού η χώρα της γίνει οριστικά επαρχία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. 

Πηγή huffingtonpost.gr/