Η Ιταλίδα σε αμαξίδιο που ταξιδεύει τον κόσμο

Η Giulia Lamarca είναι ψυχολόγος και travel influencer και ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο με τον σύζυγό της.

Τον Οκτώβριο του 2011, ύστερα από ένα σοβαρό ατύχημα με μοτοσυκλέτα, η Giulia Lamarca δεν μπόρεσε να ξαναπερπατήσει και από τότε κινείται με καροτσάκι. Η ίδια, μιλώντας στο BestLife.com, είπε ότι στην αρχή ένιωσε τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια της «Στεναχωριόμουν περισσότερο για τα μικρά πράγματα που θα έχανα. Όπως για παράδειγμα ότι, δεν μπορούσα να πάω στο σπίτι της φίλης μου για να δούμε ταινία γιατί δεν ήταν εύκολα προσβάσιμο για άτομα σε αμαξίδιο. Φοβόμουν για όσα θα έφερνε το μέλλον». 

Η ίδια πρόσθεσε ότι αυτό που τη βοήθησε να ξεπεράσει τη δύσκολη εκείνη φάση της ζωής της ήταν το χιούμορ της, η ικανότητά της να βλέπει πάντα τη θετική πλευρά και να αντιμετωπίζει τα πράγματα ένα-ένα τη φορά και όχι όλα μαζί, ώστε να μην πελαγώνει. Ξεκίνησε να παίρνει ξανά τον έλεγχο της ζωής της σταδιακά. Και μπορεί στην αρχή να ήθελε συχνά βοήθεια για να κάνει το οτιδήποτε, ωστόσο, πλέον μπορεί να οδηγεί, πάει κανονικά στη δουλειά της και (φυσικά) ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο.

Σήμερα, μετρά πάνω από 40 χιλιάδες followers στο Instagram και θεωρείται travel influencer, έχοντας επισκεφτεί μέχρι στιγμής πάνω από 25 χώρες. Σε αυτήν την περιπέτεια βέβαια δεν είναι μόνη της, αφού στο πλευρό της βρίσκεται πάντα ο σύζυγός της, ο Andrea, τον οποίο γνώρισε ύστερα από το ατύχημά της, όταν ξεκίνησε να κάνει φυσιοθεραπείες.

Παντρεύτηκαν το 2016 και από τότε δεν έχουν αφήσει το αμαξίδιο να σταθεί εμπόδιο στο όνειρό τους να δουν όσα περισσότερα μέρη της γης μπορούν. Η Giulia μάλιστα δημοσιεύει υπέροχες φωτογραφίες από τα ταξίδια τους ανά τον κόσμο, οι οποίες συγκεντρώνουν χιλιάδες likes, ενώ μερικοί από τους πιο αγαπημένους της προορισμούς βρίσκονται στην Ασία και την Αυστραλία -κυρίως για τον λόγο ότι είναι πιο εύκολα προσβάσιμοι. Ιαπωνία, Σουηδία, Φινλανδία, Ινδονησία και η λίστα με τα ταξίδια τους συνεχίζεται…

«Εξαρτάται που θες να πας και που ζεις, αλλά πολλές φορές, ένα ταξίδι μπορεί να μην είναι και πολύ δυσκολότερο από το να πας στη δουλειά σου το πρωί, αν είσαι σε καροτσάκι» λέει η ίδια.

«Για παράδειγμα, είναι πιο εύκολο να ταξιδεύεις σε όλη την Ιαπωνία με τρένο, παρά να βγεις στην Ιταλία για ψώνια» τονίζει η Giulia, η οποία ζει μόνιμα στη γειτονική χώρα, αναφερόμενη στην έλλειψη πρόνοιας για τους ΑμεΑ.

Υποστηρικτής και πιστός συνταξιδιώτης της Giulia, το έτερόν της ήμισυ, ο Andrea, ο οποίος, δε διστάζει και να την κουβαλήσει ο ίδιος στα χέρια του αν δεν ευνοεί ο δρόμος, ώστε να απολαύσουν μαζί κάποιο αξιοθέατο ή σημείο που είναι δύσβατο.

«Αν οι κανόνες που ήξερες δεν ισχύουν πια, άλλαξέ τους και φτιάξε καινούριους. Βρες τον τρόπο να νιώσεις ξανά ελεύθερος, καθώς και αυτό ή αυτόν που θα σε κάνει ξανά χαρούμενο!» καταλήγει η ίδια. Ακολουθήστε την, αξίζει!

Πηγή bovary.gr/