Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μας φέρνει πιο κοντά

Φαίνεται λοιπόν ότι, πέρα από το να εμπνέει τους νέους (και όχι μόνο) ανθρώπους για να ακολουθήσουν έναν πιο οικολογικό και «πράσινο» τρόπο, η Γκρέτα Τούνμπεργκ ενέπνευσε το όνομα της νέας τάσης στα ραντεβού, το Thunberging. 

Πλέον, η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στα νέα ζευγάρια. Σύμφωνα με έρευνα του διάσημου site γνωριμιών ΟkCupid, όλο και περισσότεροι χρήστες βρίσκουν στην κλιματική αλλαγή και τα περιβαλλοντικά ζητήματα, το κοινό εκείνο σημείο ενδιαφέροντος, που θα τους κάνει να έρθουν πιο κοντά, να γνωριστούν, να μιλήσουν, να μοιραστούν σκέψεις και τυχόν ανησυχίες και τελικά να γίνονται ακόμα και ζευγάρι.

Τα στοιχεία λοιπόν αναφέρουν ότι, τα τελευταία δύο χρόνια, οι αναφορές στην κλιματική αλλαγή στα προφίλ των χρηστών της ιστοσελίδας γνωριμιών έχουν αυξηθεί κατά 240% -ειδικά στα προφίλ των χρηστών κάτω των 40 ετών. Μάλιστα, στο ερωτηματολόγιο που κλήθηκαν να απαντήσουν οι χρήστες, το 51% ανέφερε ότι θεωρούν την παγκόσμια, περιβαλλοντική κρίση το πιο σημαντικό ζήτημα της σύγχρονης κοινωνίας και το βάζουν πάνω από την παγκόσμια κρίση και την εξάλειψη ασθενειών.

Πέρα όμως από την χιουμοριστική χροιά που κανείς μπορεί να βρίσκει στο να δίνεται το όνομα της Γκρέτα Τούνμπεργκ σε ένα dating trend (ή και όχι), αξίζει να σταθούμε και στο πιο αισιόδοξο κομμάτι της έρευνας.

Άνδρας και γυναίκα κρατιούνται χέρι χέρι
Tan Danh/ Pexels

Το γεγονός δηλαδή, ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι και ως επί το πλείστον νέοι, ενδιαφέρονται, ανησυχούν και έχουν πάρει στα σοβαρά τον κίνδυνο που ελλοχεύει η καταστροφή του περιβάλλοντος και δεν πέφτουν στην παγίδα της προπαγάνδας που θέλει την κλιματική αλλαγή μια καλοστημένη στρατηγική μάρκετιγνκ

Πιο πρόσφατο παράδειγμα του παραπάνω ανούσιου και παράλογου ισχυρισμού είναι η 19χρονη Γερμανίδα Naomi Seibt, την οποία τα media χαρακτηρίζουν ως «αντι-Γκρέτα». Η ίδια μέσα από τα social media αλλά και την παρουσία της στο πρόσφατο Συντηρητικό Συνέδριο Πολιτικής Δράσης, προωθεί την ιδέα ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι τίποτα άλλο, πέρα από προϊόν καταστροφολογίας και επικινδυνολογίας των MME. Ασχολίαστο.

Σε κάθε περίπτωση, δε φαντάζεται κανείς ότι όσοι νέοι ανησυχούν για το περιβάλλον το μόνο που κάνουν στα ραντεβού τους είναι να μοιρολογούν ή να καταστρώνουν σχέδια και καμπάνιες οικολογίας. Απλώς, αποτελεί πια ένα από τα κύρια θέμα συζήτησής τους, ανάμεσα σε κοπλιμέντα, φλερτ, καφέδες, φιλιά και ραντεβού. Και αυτό είναι σίγουρα πολύ καλό.

Πηγή bovary.gr/