Δείτε πώς θα ταξιδεύουμε στο διάστημα από το 2024

Η εταιρεία διαστημικού τουρισμού Space Perspective παρουσίασε τον επανασχεδιασμό της ταξιδιωτικής κάψουλας της, υποσχόμενη στους επιβάτες ένα πιο ομαλό και ασφαλές ταξίδι στην άκρη της στρατόσφαιρας.

Η Space Perspective συνεργάστηκε με το στούντιο βιομηχανικού σχεδιασμού Of My Imagination με έδρα το Λονδίνο για τον επανασχεδιασμό του Spaceship Neptune, το οποίο θα χρησιμοποιεί ένα γιγαντιαίο μπαλόνι γεμάτο υδρογόνο για να μεταφέρει τους τουρίστες στο διάστημα.

Το υπερσύγχρονο διαστημόπλοιο, που βρίσκεται πλέον στην παραγωγή, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να παρέχει στους επιβάτες άφθονο χώρο για να κινούνται, ενώ απολαμβάνουν την πανοραμική θέα 360 μοιρών.

Η Space Perspective υπόσχεται ότι η εμπειρία θα είναι «ασφαλέστερη, πιο άνετη και ακόμη πιο συναρπαστική» σε σύγκριση με την προηγούμενη ιδέα της κάψουλας.

«Η ομάδα έχει ενωθεί για να δημιουργήσει ένα εκπληκτικά στιβαρό, ασφαλές και απίστευτα κομψό και πολυτελές σύστημα για το Spaceship Neptune», δήλωσε ο ιδρυτής, συν-διευθύνων σύμβουλος και τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Taber MacCallum.

Το Spaceship Neptune, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει εμπορικές πτήσεις στα τέλη του 2024, αποτελείται από μια ελεγχόμενη από το κλίμα και υπό πίεση κάψουλα επιβατών, η οποία ανυψώνεται στο διάστημα από ένα γιγαντιαίο μπαλόνι υδρογόνου υψηλής απόδοσης.

Η Space Perspective συνεργάστηκε με το στούντιο σχεδιασμού PriestmanGoode για το σχέδιο της ιδέας, το οποίο παρουσιάστηκε το 2020. Το Of My Imagination συνεργάζεται έκτοτε με την εταιρεία για την ανάπτυξη της έκδοσης παραγωγής.

Η τελευταία έκδοση περιλαμβάνει ένα πιο σφαιρικό σκάφος που προσφέρει μεγαλύτερο χώρο για τους επιβάτες, αλλά και πρόσθετα οφέλη για την ασφάλεια λόγω της αυξημένης αντίστασης στην πίεση.

Το σκάφος επιτρέπει ένα πιο άνετο εσωτερικό κλίμα, σύμφωνα με την Space Perspective, χάρη σε ένα σύστημα θερμικού ελέγχου που εκκρεμεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και ανακλαστικές επιστρώσεις που εφαρμόζονται στο εξωτερικό και τα παράθυρα, οι οποίες μειώνουν την θερμότητα από τον ήλιο.

Έχει επίσης ενσωματωθεί ένας βελτιωμένος κώνος εκτόξευσης για να δημιουργηθεί μια πιο ήπια και ασφαλής προσγείωση καθώς η κάψουλα κατεβαίνει στον ωκεανό – μια προσέγγιση που η NASA συνιστά ως την πιο χαμηλού κινδύνου.

Η είδηση έρχεται τρεις μήνες μετά την παρουσίαση από την Space Perspective των σχεδίων για το εσωτερικό του διαστημόπλοιου Neptune, το οποίο περιέγραψε ως «το πρώτο διαστημικό σαλόνι στον κόσμο». Το σαλόνι διαθέτει ρυθμιζόμενα καθίσματα, φυτά, οικολογικά υλικά και ένα κοκτέιλ μπαρ.

«Τα διαστημικά ταξίδια παρουσιάζουν ένα νέο πεδίο συναρπαστικών προκλήσεων και δημιουργικής σκέψης», δήλωσαν οι σχεδιαστές. 

Εκτός από τα παράθυρα 360 μοιρών, ο σχεδιασμός του Of My Imagination παρέχει επίσης στους επιβάτες δορυφορικές εικόνες και κάμερες 360 μοιρών για να κάνουν ζουμ στη θέα.

«Τώρα έχουμε επίσης μια εξωτερική αισθητική που είναι εξίσου ισχυρή με το εσωτερικό που αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο. Τα διαστημικά ταξίδια βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους, γι’ αυτό και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Space Perspective για να παίξουμε ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της απίστευτης εμπειρίας».

Οι βελτιώσεις αυτές αντικατοπτρίζουν την τελευταία έρευνα μηχανικής που διεξήγαγε η Space Perspective σε συνεργασία με τη Siemens Digital Industries και την AWS.

Χρησιμοποιώντας το λογισμικό της Siemens και τους διακομιστές cloud της AWS, η ομάδα σχεδιασμού και μηχανικής μπόρεσε να πραγματοποιήσει χιλιάδες εικονικές δοκιμές και προσομοιώσεις πτήσης και να ανακαλύψει ότι μια σφαιρική κάψουλα προσφέρει το ομαλότερο και ασφαλέστερο ταξίδι για τους επιβάτες.

Μετά τη δίωρη κάθοδο και την προσθαλάσσωση, πλήρωμα του Space Perspective θα παραλάβει τόσο τους επιβάτες όσο και το διαστημόπλοιο με πλοίο.