Γυμναστική στο κρεβάτι; Κι όμως γίνεται

Ποιος είπε ότι γυμναστική και κρεβάτι δεν πάνε μαζί;

Η Αμερικανίδα γυμνάστρια Emily Diers δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια σειρά από βίντεο, στα οποία δείχνει στους followers της πώς θα γυμναστούν από την άνεση του κρεβατιού τους.

Πρόκειται για ασκήσεις οι οποίες δεν απαιτούν κάποιον εξοπλισμό και μπορείτε να τις κάνετε από το κρεβάτι σας, με το βάρος του σώματος. Οι προπονήσεις «Stay in Bed Workouts», όπως εξήγησε η ίδια η γυμνάστρια δεν είναι τόσο εύκολες όσο ακούγονται, καθώς η μαλακή επιφάνεια του κρεβατιού κάνει την ισορροπία πιο δύσκολη, οπότε καταβάλλεις περισσότερη προσπάθεια σε κάθε άσκηση.

Η 26χρονη Emily είναι επίσης και επαγγελματίας χορεύτρια και δημιουργός της μεθόδου εκγύμνασης Bodycraft fitness. Τα «γυρίσματα» των βίντεο πραγματοποιήθηκαν στο διαμέρισμά της στο Μπρούκλιν, όπου ζει.

Η ίδια έχει χωρίσει τη σειρά προπονήσεων σε τρία μέρη, για τα οποία έχει αφιερώσει ξεχωριστές αναρτήσεις, ενώ κάθε ανάρτηση περιλαμβάνει 5-6 βίντεο όπου δείχνει πώς γίνεται η κάθε άσκηση. Στις λεζάντες των αναρτήσεων σας συμβουλεύει και πόσες επαναλήψεις πρέπει να κάνετε στην κάθε άσκηση.

Χρησιμοποιώντας το βάρος τους σώματός της γυμνάζει πόδια, γλουτούς και κοιλιακούς, ενώ δίνει ιδιαίτερη προσοχή και στον κορμό, καθώς όπως λέει η ίδια «ο κορμός σου είναι το κέντρο της δύναμής σου. Το σημείο που διαχειρίζεται τον φόβο σου».

«Έφτιξα αυτά τα βίντεο για όποιον πιστεύει ότι μπορούν να του χρησιμεύσουν και για να διοχετεύσω την ενέργειά μου σε κάτι δημιουργικό, που έχει στόχο. Σας παρακαλώ, κρατήστε τα σώματά σας σε κίνηση» έγραψε μεταξύ άλλων η ίδια. Στα σχόλια που της άφησαν οι followers της, την ευχαριστούν για τις ασκήσεις, οι οποίες είναι πολύ χρήσιμες ειδικά για περιόδους όπως αυτή, που κανείς αναγκάζεται να μένει στο σπίτι.

Πηγή bovary.gr/