Αφαιρώντας αγκίστρια μέσα από τα σαγόνια καρχαριών

Η Cristina Zenato είναι μια γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στους καρχαρίες. Τους λατρεύιε κυριολεκτικά. «Η επιχείρηση αφαίρεσης των άγκιστρων από τα στόματά τους ξεκίνησε όπως ξεκινά το καθετί όταν αγαπάς κάποιον. Αυτό που ήθελα ήταν να κάνω τη ζωή τους κάπως καλύτερη και να τους απαλύνω τον πόνο» λέει η ίδια.

Μια μέρα όταν εμφανίστηκε ο θηλυκός καρχαρίας που έχει ονομάσει Foggy Eye, λόγω του ότι έβλεπε από το ένα μάτι μόνο, παρατήρησε ότι έφερε ένα αγκίστρι μέσα στο στόμα του. Και τότε ήταν που δεν δίστασε να χώσει το χέρι της μέσα στα σαγόνια του ώστε να του το βγάλει.

Έκτοτε ο καρχαρίας την πλησίαζε κάθε μέρα μέχρι που κάποια στιγμή έγειρε πάνω της και περίμενε να τον χαϊδέψει λες και ήταν κουτάβι. Η Zenato συνέχισε να βγάζει άγκιστρα από τα στόματα κι άλλων καρχαριών που υπέπιπταν στην αντίληψή της μέχρι που ξεκίνησε να παρατηρεί ότι σιγά-σιγά εμφανίζονταν κι άλλοι καρχαρίες που δεν είχε δει ποτέ στην περιοχή, με άγκιστρα στα στόματά τους.

«Οι καρχαρίες είναι πολύ πιο έξυπνοι από ό, τι αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι. Επικοινωνούν μεταξύ τους και δίνουν οδηγίες ο ένας στον άλλο. Δεν μπορώ να αποδείξω ότι επικοινωνούν μεταξύ τους λέγοντας ότι «αυτό είναι που πρέπει να πάτε για να αφαιρέσετε τα άγκιστρα» αλλά σίγουρα φαίνεται κάτι τέτοιο συμβαίνει».

«Όταν αφαιρώ τα άγκιστρα αισθάνομαι χαρά, ικανοποίηση και ανακούφιση» λέει και προσθέτει: «Μπορεί να επικρατεί φόβος γύρω από τους καρχαρίες αλλά είναι ένα ζώο ζωτικής σημασίας για την ισορροπία του οικοσυστήματός μας».

Πηγή lifo.gr/