Αρχίζει το προσεχές Σάββατο (09/10) το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Επιστρέφει μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας και υπόσχεται να χαρίσει ένα φαντασμαγορικό 8ήμερο!

Το 16ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, αν και με δύο χρόνια καθυστέρηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι πλέον γεγονός  και η μεγάλη στιγμή που όλοι περίμεναν έφθασε.

Η κόκκινη κλωστή είναι ήδη δεμένη στην ανέμη, οι δράκοι, οι μάγισσες,  οι πρίγκιπες, οι πριγκίπισσες, οι Ιππότες, οι Βασιλιάδες και όλοι οι ήρωες των παραμυθιών  ζωντανεύουν ξανά και με το μαγικό ραβδί τους μαζί με σπουδαίους Κύπριους και Ελλαδίτες καλλιτέχνες, τα μέλη αξιόλογων ντόπιων και ξένων μουσικοχορευτικών και θεατρικών συγκροτημάτων/ομάδων θα ξετυλίξουν την κόκκινη κλωστή για να ξεκινήσει το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 18.30 στην Λεωφόρο Μακαρίου και στην Κεντρική Πλατεία του Μοναστηριού το παραμύθι και η περιπλάνηση των επισκεπτών στην εποχή του Μεσαίωνα.  Τα εγκαίνια θα τελέσει η ώρα 20.00 ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος.

Μέχρι το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, το παραμυθένιο Φεστιβάλ, με τις εμπνευσμένες θεματολογικά μεσαιωνικές δραστηριότητές του, οι οποίες λειτουργούν ως αφηγηματικές και περιγραφικές αναπαραστάσεις, των εκδηλώσεων της καθημερινότητας και των γεγονότων της εποχής  περιλαμβάνουν  Θέατρο δρόμου,

μουσικοχορευτικές παραστάσεις εποχής με συγκροτήματα ομάδες από ευρωπαϊκές χώρες όπως: 

Tο Ολλανδικό Θέατρο δρόμου «PAVANA», οι Ξυλοπόδαροι “LADIES BIRDS»  του Ιταλικού International ShowParade, οι «STORICI SBANDIERATORI DELLE CONTRALE DI CORI» από την Ιταλία, το Χορευτικό – Θεατρικό συγκρότημα «MONPLAISIR DANCE COMPANY» από την Αγία Πετρούπολη, το Ρωσικό Χορευτικό – Θεατρικό συγκρότημα «IDISI BAND – WΟNDER FOLK», , η Show Parade Μπάντα Κρουστών «BATUKINIO», το Ιταλικό συγκρότημα με Μεσαιωνικές μάσκες «VENICE MASK – LA BOTTEGA DEI SOGNI», το «STEAM SHOW» από τη Λευκορωσία, η «BAKCHUS BAND» από τη Τσεχία, η «PLAGUE TORTURES BAND» από τη Ρωσία. ΟΙΟυκρανικές ομάδες «ALENTRADA HISTORICAL DANCE THEATRE» και «SPIRITUAL SEASONS GROUP», η Ομάδα «MEDIEVAL DRAGONS» και οι πειρατές του «BLACK PEARL» από την Κύπρο, οι χορευτές με το «ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΠΑΘΟΣ», οι Νεράιδες της ομάδας «PRINCIPAL AT EVOLUTION DANCE STUDIO».

Περιλαμβάνει επίσης, τη συμμετοχή  του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας «Αντώνης Τσόκκος» και ομάδων με ενδυμασίες ανάλογα με το θέμα «Οι δρόμοι των Σταυροφόρων» και Μεσαιωνικά παζάρια με χειροποίητα προϊόντα εποχής π.χ. κρασί σε ξύλινα βαρέλια, μεσαιωνικά εδέσματα, τα οποία θα προσφέρεται δωρεάν στους θαμώνες. 

Επίσης, θα διεξάγονται  Μεσαιωνικά εργαστήρια όπως  κεραμοποιείο με ξύλινο τροχό, καλαθοπλεχτικής, παραδοσιακής σιδηρουργίας, κατασκευής χάρτινου Σκοινιού και θα λειτουργούν εκθέσεις από υφαντά, βενετσιάνικες μάσκες, κοσμήματα , μεσαιωνικά φορέματα κλπ.

Αξιόλογες είναι και οι τρεις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, όπως είναι  η συναυλία «Δρόμοι Παλιοί» με τους σπουδαίους Ελλαδίτες Καλλιτέχνες ΛΑΚΗ ΧΑΛΚΙΑ και ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ (Σάββατο 09/10), η συναυλία «Κύπρος, Αιγαίο, Μικρά Ασία» με την ΑΡΕΤΗ ΚΑΤΙΜΕ και τους Κύπριους καλλιτέχνες ΠΕΤΡΟ  και ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΛΟΥΜΗ (συμμετέχει μαζί τους η χορευτική ομάδα του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού), και τη συναυλία «Ανάσα της ψυχής μου» με την Κρητικιά καλλιτέχνη ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ (Σάββατο 16/10). 

Πριν από την έναρξη του προγράμματος της πρώτης μέρας όλα τα μέλη των μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων/ομάδων θα περπατήσουν κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου, από τον κυκλικό κόμβο του Λιμανιού μέχρι την Κεντρική Πλατεία, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες θα περπατήσουν από τα φώτα τροχαίας μέχρι την Πλατεία όπου αμέσως μετά, τα  μουσικοχορευτικά συγκροτήματα και οι ομάδες, οι οποίες θα είναι διαφορετικές την κάθε μέρα, θα παρουσιάζουν στη σκηνή τις παραστάσεις τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.  Θα τηρούνται αυστηρώς όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο με την προσκόμιση Safe Pass.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news