Απλόχερη προσφορά!

Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε όλοι μας, κοιτάζοντας στα μάτια τον διπλανό μας, διακρίνουμε τον πόνο που του προκαλεί η άσχημη οικονομική κατάσταση. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Εκκλησίας Σωτήρας στηριζόμενο σε ένα πνεύμα αλληλοβοήθειας και ανθρωπιάς, προσφέρει απλόχερα και γενναιόδωρα ένα χέρι βοήθειας, για να πιαστούν οι δυσπραγούντες συνάνθρωποί μας.

Της Ιωάννας Τζούλιου

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Εκκλησίας Σωτήρας λειτουργεί μέσω του Χριστιανικού συνδέσμου γυναικών Αγίας Θέκλας Σωτήρας. Τα μέλη, ευαισθητοποιημένα από τα προβλήματα και τις αδυναμίες των συνανθρώπων μας λόγω της οικονομικής κρίσης, θέλησαν να προσφέρουν μια «τονωτική ένεση» σε αυτά τα άτομα και να τους δώσουν μια χαραμάδα χαράς και αισιοδοξίας, προσφέροντάς τους είδη πρώτης ανάγκης. Το κούρεμα το 2013 και η επιδείνωση της καθημερινότητας, ήταν η αφορμή και αιτία να πάρει τη σημερινή μορφή, με όραμα και στόχο να δωρίζει
τα πάντα στον κόσμο που έχει ανάγκη. Προσφέρουν ακούραστα και καθημερινά τρόφιμα και ρουχισμό καθρεπτίζοντας έτσι, μια κοινωνία αγάπης, χωρίς να έχουν στο μυαλό τους τα έξοδα. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Εκκλησίας Σωτήρας διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις κατά καιρούς, όπου οι συμπολίτες μπορούν να αγκαλιάσουν την προσπάθεια και να συνεισφέρουν για να ενισχυθεί το κοινωνικό αυτό έργο.

Διατυπώνεται πολύ πρωτότυπη η προσπάθειά τους, σε συνεργασία με τα σχολεία, να ενθαρρύνουν, να ευαισθητοποιήσουν και να υπερτονίσουν το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς στον πυρήνα της αυριανής κοινωνίας, που είναι τα παιδιά. Σπέρνουν τη φιλανθρωπία στην καρδιά και το μυαλό των παιδιών. Κατά τη Χριστουγεννιάτικη και Πασχαλινή περίοδο, καλούν τα παιδιά να προσφέρουν υλικά πρώτης ανάγκης, τα οποία διανέμει κατόπιν το Κοινωνικό Παντοπωλείο Εκκλησίας Σωτήρας. Αντανακλάται με αυτό τον τρόπο στα παιδιά η γενναιοφροσύνη και διαπαιδαγωγούνται μαθαίνοντας μέσα από αυτό, να σκέφτονται τον πλησίον τους. Επιπλέον, έχουν θέσει καλάθια προσφοράς στις υπεραγορές της Σωτήρας, όπου ο καθένας μπορεί να αφήσει ότι μπορεί και επιθυμεί.

Απαράμιλλης σημασίας καθίσταται για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Εκκλησίας Σωτήρας, όλοι οι συμπολίτες να έχουν πάντοτε στη διάθεσή τους για χρήση στο σπίτι τους τα δύο σημαντικότερα αγαθά, νερό και ρεύμα. Είναι σε συνεχή επικοινωνία με την εταιρεία παροχής ρεύματος και νερού, ούτως ώστε σε περίπτωση που πρόκειται σε κάποιο σπίτι να γίνει διακοπή, να μεσολαβήσει το Παντοπωλείο και να στηρίξει οικονομικά, για
να αποφευχθεί η διακοπή. Πέρα από αυτά, υποστηρίζουν επίσης οικονομικά, ανθρώπους που έχουν ανάγκη από φάρμακα, αλλά και φοιτητές.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Εκκλησίας Σωτήρας στέκεται σε όποια ανάγκη προκύψει, σιωπηλά και σεμνά με μοναδική πανοπλία, την αγάπη! Εθελοντές και μέλη του Παντοπωλείου συμπαραστέκονται και βοηθούν, με κατανόηση και αλτρουισμό. Υπάρχει ειλικρινής αλληλουχία μεταξύ του Παντοπωλείου και του κόσμου όπου δέχεται τη βοήθεια και το παν είναι η αγνή χαρά που δημιουργείται μέσω αυτής. Αντιστέκονται στην προφανή αδικία ότι κάποιοι άνθρωποι δεν στερούνται, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν απολύτως τίποτα. Τα απαραίτητα και τα είδη πρώτης ανάγκης είναι δικαίωμα του κάθε ατόμου.

Η φιλανθρωπία τους, μας υπενθυμίζει καθημερινά τις αληθινές αξίες της ζωής που έχουν βαθύτατο νόημα και δεν είναι τίποτα άλλο, εκτός από αγάπη και αδελφοσύνη. Καταλαβαίνουμε πόσο μάταιες είναι αψιμαχίες άνευ λόγου και ουσίας. Η ανυστερόβουλη προσφορά του Κοινωνικού Παντοπωλείου Εκκλησίας Σωτήρας είναι πραγματικά συγκινητική και αξιοθαύμαστη. Τα μέλη επαναβεβαιώνουν στον κόσμο συνεχώς πως βρίσκονται εκεί ως ένας «φάρος ελπίδας», να βοηθούν έμπρακτα όταν έχει ανάγκη και πορεύονται με μοναδικό τους μότο «στήριξη- αγάπη». Κανείς δεν μένει μόνος, κανείς δεν μένει αβοήθητος. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Ο αριθμός των οικογενειών και ανθρώπων που δέχονται την ανιδιοτελή συμπαράσταση του Παντοπωλείου, είναι μεγάλος. Το Πάσχα δόθηκαν υλικά αγαθά σε περίπου εκατό οικογένειες και παράλληλα παρέχεται συνεχώς ενίσχυση ακόμα και σε αλλοδαπούς, όπου έχουν ξεμείνει από δουλειά και χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Η βοήθεια αυτή είναι ύψιστης αξίας για τους ανθρώπους, οι οποίοι την εκλαμβάνουν, αφότου με αυτό τον τρόπο αλλάζει όλη η καθημερινότητα αλλά και η ποιότητα της ζωής τους. Τους καθιστά ικανούς να βρίσκονται σε μια καλύτερη θέση και να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν όπως τους αξίζει. Έχει μέγιστη σημασία για αυτούς τους βιοπαλαιστές συνανθρώπους μας, διότι, βυθισμένοι μέσα στα προβλήματα της καθημερινότητας και χαμένοι στο λαβύρινθο των σκέψεων τους για το πως θα επιβιώσουν, η βοήθεια αυτή τους επιτρέπει να ανασάνουν ξανά και βλέπουν μια ηλιαχτίδα να λάμπει, η οποία φωτίζει ξανά τις ζωές τους.

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Εκκλησίας Σωτήρας καθίσταται η πηγή χαράς και ανακούφισης για πολλούς ανθρώπους στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. Μέσα από τα ακατάπαυστα χτυπήματα και δυνατά χαστούκια της ζωής, αναδεικνύεται η μεγάλη και πραγματική προσφορά του Παντοπωλείου στους συνανθρώπους μας. Ως μια μεγάλη γροθιά, έχουμε τη δυνατότητα όλοι μαζί ενωμένοι και προσηλωμένοι, να στηρίξουμε το έργο και να ακολουθήσουμε το παραδειγματικό μονοπάτι προσφοράς και αγάπης που χάραξε και συνεχίζει να χαράζει καθημερινά το Κοινωνικό Παντοπωλείο Εκκλησίας Σωτήρας.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news