Αν λατρεύεις τα ψυχολογικά θρίλερ, αυτό το βιβλίο δε θα το αφήνεις από τα χέρια σου

Βρήκαμε το βιβλίο που θα διαβάσετε (δύο και τρεις φορές) αυτόν τον χειμώνα.

Αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των φανατικών βιβλιοφάγων, σίγουρα θα συμφωνήσετε στο εξής: η αστυνομική λογοτεχνία περνά μια από τις πιο δημιουργικές φάσεις της και προσφέρει πραγματικά «διαμαντάκια», τα οποία μπορούν να σε κρατήσουν σε αγωνία έως και την τελευταία σελίδα. 

Οι εραστές του χαρτιού λατρεύουν την ήσυχη νύχτα του χειμώνα, όπου -σκεπασμένοι με το πάπλωμα- βυθίζονται σε μια ατελείωτη ανάγνωση, την οποία ο συγγραφέας δε σε αφήνει να διακόψεις με τίποτα. Πηγαίνοντας απνευστί από το ένα κεφάλαιο στο άλλο, η υπόσχεση «άλλο ένα κεφάλαιο και κοιμάμαι» φαντάζει πλέον μάταιη!

Ειδικά τα ψυχολογικά θρίλερ, τα οποία συνδυάζουν την ανθρώπινη ψυχολογία, την ευφυία ενός δαιμόνιου ερευνητή και τα ευφάνταστα σενάρια, πολλές φορές μας βάζουν κι εμάς στον ρόλο του ντετέκτιβ, κάνοντας υποθέσεις και μαντεύοντας τον δολοφόνο (οι οποίες «γκρεμίζονται» στη επόμενη σελίδα!).

Η αγωνία, το σασπένς και πολλά ακόμη χαρακτηριστικά μας κάνουν να αγαπάμε τα ψυχολογικά θρίλερ και πάντα αναζητούμε τα καλύτερα για να διαβάσουμε, από καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους συγγραφείς. 

Και κάπως έτσι, λοιπόν, πέσαμε πάνω στο εκπληκτικό «Μην το διαδώσεις» της Lesley Kara, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Μπορεί να ακούς πρώτη φορά αυτόν τον τίτλο ή τη συγγραφέα (κι εμείς στην ίδια θέση βρεθήκαμε), αλλά εμπιστεύσου μας. Πρόκειται για ένα από τα δυνατά ψυχολογικά θρίλερ του φθινοπώρου και σίγουρα δε μοιάζει με τίποτα από όσα έχεις διαβάσει μέχρι στιγμής.

Μην το διαδώσεις βιβλίο Διόπτρα
«Μην το διαδώσεις»/ Εκδόσεις Διόπτρα

Μια ιδιαίτερη υπόθεση που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου, χαρακτήρες της διπλανής πόρτας και στιγμές της καθημερινής ζωής συνθέτουν ένα must για κάθε βιβλιόφιλου.

Η συγκλονιστική υπόθεση του «Μην το διαδώσεις» είναι για γερά νεύρα

Όταν η Τζοάνα, μια ανύπαντρη μητέρα, ακούει μια φήμη στην είσοδο του σχολείου, δεν έχει κανένα σκοπό να τη διαδώσει. Όμως, η ανάγκη για αποδοχή από τις άλλες μητέρες την κάνει να παραβεί τις αρχές της. Το ένα σχόλιο φέρνει το άλλο και τώρα πια δεν υπάρχει γυρισμός…

Οι φήμες λένε ότι μια γνωστή δολοφόνος, η Σάλι ΜακΓκόουαν, ζει με νέα ταυτότητα στη μικρή, ήσυχη πόλη τους. Η ίδια, όταν ήταν δέκα ετών, πριν από σαράντα επτά χρόνια, είχε μαχαιρώσει ένα μικρό αγόρι. Αφού κι η ίδια ήταν ανήλικη, δεν υπάρχει κάποια φωτογραφία της και η ταυτότητά της προστατεύεται από την αστυνομία.

Ποια είναι λοιπόν η δολοφόνος που ζει ανάμεσά τους; Έχει σωφρονιστεί ή αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά της πόλης;

Η Τζοάνα θα μετανιώσει για τη μέρα που τόλμησε να πει εκείνες τις λέξεις…

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση, να διαδώσουμε μια φήμη χωρίς απαραίτητα να θέλουμε να βλάψουμε κάποιον. Από περιέργεια, καθαρό κουτσομπολιό. Και δεν μπορούμε να σκεφτούμε τι συνέπειες μπορεί να έχει η εξάπλωσή της. Κι εξαπλώνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Το «Μην το διαδώσεις» από την Lesley Kara θα σε κάνει να σταματάς κάθε λίγο, να συλλέγεις τα στοιχεία, να αναρωτιέσαι, να αμφισβητείς. Οι υποψίες σου θα περνούν από τον έναν στον άλλον αλλά ποτέ δεν θα καταφέρεις να βρεις τον δολοφόνο. Και μόλις αποκαλυφθεί η αλήθεια, η συγγραφέας έχει ακόμη μια έκπληξη για σένα.

Αγωνία, ταχυκαρδία, μυστήριο μέχρι και την τελευταία πρόταση!

Πηγή bovary.gr/