Ανανέωσε την ατμόσφαιρα του σπιτιού με φυσικά αρώματα

Aρκεί ένα αναζωογοητικό άρωμα να διασκορπιστεί στον αέρα που αναπνέουμε για να νιώσουμε καλύτερα. Να εξαγνίσει την ατμόσφαιρα. 

Πολύ λίγα και πολύ απλά είναι τα πράγματα που μας κάνουν πραγματικά καλό και δημιουργούν συνθήκες ευνοϊκές για την υγεία μας. Το φυσικό φως, το νερό, οι θρεπτικές τροφές, ο επαρκής ύπνος, η σωματική άσκηση που κρατά το σώμα σε εγρήγορση. Η φετινή άνοιξη μας βρίσκει στο σπίτι: εκεί που πάντα καταφεύγουμε στα δύσκολα. 

Οι ώρες που περνάμε σε αυτό, αυτό το διάστημα, είναι (περίπου) 24 –με κάποιες εξαιρέσεις μόνο για κάποιο σοβαρό λόγο. Αξίζει να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα που δεν μας δίνει την αίσθηση ότι είμαστε κάπου «κλεισμένοι» μακριά από τη φύση. Με αρώματα που μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνες μας, με υλικά που η ίδια μας προσφέρει. Ας σκεφτούμε, ότι αυτό το διάστημα που «μένουμε σπίτι» της επιτρέπουμε να αναπνέει ελεύθερα. 

Στο άρθρο του domino.com, μια γυναίκα που έκανε την ενασχόληση με την κηπουρική κομμάτι της καθημερινότητάς της (είναι και stylist και φωτογράφος), η Kristin Guy, μας προτείνει συνταγές για να δημιουργήσουμε «ελιξίρια» φρεσκάδας και αναζωογόνησης, που «καθαρίζουν» την ατμόσφαιρα του σπιτιού, μας χαλαρώνουν, μας γεννούν θετικές σκέψεις και εξαλείφουν ως ένα βαθμό την αίσθηση «απομόνωσης».

Αυτα τα «μαγικά» υλικά πιθανότατα τα έχετε ήδη στο ψυγείο, στο μπαλκόνι, στον κήπο, στην αυλή, σε κάποιο ντουλάπι.

Ανακατεύοντας φλούδες από φρούτα, μυρωδικά και φυτά, δημιουργείται το δικό σας αιθέριο έλαιο διαρκείας που «κατανοεί» και θέλει να βάλει σε pause όποιο αρνητικό συναίσθημα σας κατακλύζει.

Η διαδικασία δημιουργίας είναι απλή:

Βάζετε σε μια κατσαρόλα (κατά προτίμηση μικρή) με νερό τα συστατικά και τα αφήνετε να βράσουν. Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τους υδρατμούς να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα. Μπορείτε να τοποθετήσετε το μικρό κατσαρολάκι σε κάθε όποιο δωμάτιο του σπιτιού επιθυμείτε. 

Συνταγή για ένα “ελιξίριο” που ευνοεί τον ύπνο.

-Μέντα

-Λεβάντα

-Λεμόνι 

Unsplash/ Heather Ford 

Συνταγές για ευεξία-ανεβασμένα επίπεδα ενέργειας-φρεσκάδα στο χώρο 

1η συνταγή:

-Φασκόμηλο

-Tζίντζερ

-Λεβάντα

-Λεμόνι

-Πορτοκάλι

-Δεντρολίβανο

Unsplash/ Heather Barnes

2η συνταγή

-Ροδοπέταλα

-Λεβάντα

-Λεμόνι

-Πορτοκάλι

Unsplash/ Skyla Design 

3η συνταγή 

-Φύλλα δάφνης

-Θυμάρι

-Κόλιαντρος

-Λεμόνι

-Πορτοκάλι

Πηγή bovary.gr/