Αγαπήστε τις ραγάδες σας

Θέλοντας να προωθήσουν μια πιο γήινη εικόνα του σύγχρονου, multitasking θηλυκού προτύπου στα κοινωνικά δίκτυα, γυναίκες που δεν ανήκουν στην ελίτ των χολιγουντιανών σταρ και δε συγκεντρώνουν χιλιάδες followers στο Instagram, προσπαθούν, με τον δικό τους, διακριτικό τρόπο, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοχής και αυτοσεβασμού.

Μια από αυτές είναι και η απίθανη Σούζι Κέρτις, μια νεαρή γυναίκα από το Άμπου Ντάμπι, ιδρύτρια του body pisitivity brand Kyomoo Sport, η οποία με μια μόνο φωτογραφία (και με μόλις κάτι παραπάνω από 840 followers στο Instagram) κατάφερε να κερδίσει την προσοχή των media. Ο λόγος; Η πρόσφατη ανάρτησή της, στην οποία δείχνει περήφανη τις ραγάδες της και καλεί κάθε γυναίκα στο κοινωνικό δίκτυο να αγκαλιάσει οποιοδήποτε σημάδι στο σώμα της και να το αγαπήσει βαθιά -άλλωστε είναι μέρος της, κομμάτι του είναι της.

Μιλώντας στο Popsugar, η υπέροχη Σούζι τονίζει ότι ύστερα από χρόνια που αγωνίστηκε με διατροφικές διαταραχές, περνώντας από την ανορεξία στην παχυσαρκία, έμαθε πια να αποδέχεται κάθε μια ραγάδα στο σώμα της ως παράσημο, ανάμνηση της πορείας της έως την αποδοχή.

Η ίδια είπε ότι εμφάνισε ραγάδες από πολύ μικρή ηλικία, όταν ήταν 12 ετών. Είχε περιττά κιλά ως παιδί και όταν έφτασε στην εφηβεία πήρε αρκετά κιλά ακόμα, σε σύντομο διάστημα. «Είχα μεγάλες ραγάδες στους γοφούς και στο στήθος και στο σχολείο τα άλλα κορίτσια με κορόιδευανόταν αλλάζαμε στα αποδυτήρια. Με πείραζαν και μου έλεγαν ότι μοιάζω με ζέβρα ή ότι με γρατζούνησε γάτα».

Όταν ήταν 16 ετών και άλλαξε σχολείο ένιωσε την πίεση να δείχνει όμορφη, αδύνατη και δημοφιλής. «Δεν ήμουν τίποτα από αυτά τα πράγματα» υπογράμμισε η Σούζι, προσθέτοντας ότι προερχόταν από μια οικογένεια χωρίς πολλά χρήματα και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις συνήθειες των άλλων κοριτσιών. «Με την πίεση που ένιωθα, ανέπτυξα ανορεξία με τάσεις βουλιμίας. Έτρωγα μισή μπανάνα την ημέρα και έκανα συνεχώς γυμναστική».

Μεγαλώνοντας, ερωτεύτηκε και επέτρεψε στον εαυτό της να αφεθεί. Έφτασε όμως να ζυγίζει 130 κιλά. Με τη δραματική απώλεια, ωστόσο, και την επίσης δραστική αύξηση βάρους έκανε κι άλλες ραγάδες, στα χέρια, την πλάτη και την κοιλιά της». 

Πλέον, η Σούζι έχει καταφέρει να αποδεχτεί το σώμα της και να ακολουθεί έναν υγιή τρόπο ζωής –βρίσκοντας την ισορροπία μεταξύ φαγητού και άσκησης. Έμαθε επίσης, ν΄αγαπά τις ραγάδες της. «Τις βλέπω σαν σημάδια πολέμου, ενώ μου θυμίζουν και πόσο μακριά έχω φτάσει στο ταξίδι μου. Ότι, παρά τα όσα έχει περάσει, το σώμα μου ακόμα είναι δυνατό και κρατά γερά. Αυτά τα μικρά σημάδια δείχνουν πόση θέληση έχω, πόσο δυνατή και αποφασισμένη είμαι να τα βρω με το σώμα μου και να το αγαπώ, όπως κι αν δείχνω.

Γιατί αυτό άλλωστε έχει σημασία. Όχι αν έχεις τους κοιλιακούς της J. Lo (είπαμε, καλά κάνει και τους έχει #nojudge) ή τα δίμετρα πόδια της Ναόμι Κάμπελ; Ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός στο είδος τους και όμορφος με τον δικό του τρόπο. Το παν είναι το σώμα μας να είναι υγιές. Να γυμναζόμαστε και να προσέχουμε τη διατροφή μας, όχι για να μοιάζουμε με τις διάφορες καλλονές και καλλονούς που κυκλοφορούν εκεί έξω, αλλά για να είμαστε πάντα υγιείς. Υποσημειώνει ο υπογράφων, που φέρει και ο ίδιος με τη σειρά του αρκετά παράσημα στο δικό του σώμα, ύστερα από χρόνια σκαμπανεβασμάτων (20 και βάλε κιλών) στη ζυγαριά…

Πηγή bovary.gr/