Έτσι θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία (πρωτόκολλα)

Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Παιδείας τα επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, τα οποία θα ισχύσουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα επικαιροποιήθηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό και βασίστηκαν στις τελευταίες αναφορές των ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control), CDC (Centers for Disease Control and Prevention) και WHO (World Health Organization), ώστε να συνάδουν με τα νέα δεδομένα σε σχέση με την πανδημία.

Πρόσθετες οδηγίες για τη διαχείριση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών τους στις σχολικές μονάδες, καθώς και για τη διαδικασία ιχνηλάτησης στα σχολεία, θα αποσταλούν σύντομα στις διευθύνσεις των σχολείων με ξεχωριστή εγκύκλιο.

Σημειώνεται ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι σχετικές εγκύκλιες οδηγίες για τη νόσο COVID-19 θα προσαρμόζονται αναλόγως της επιδημιολογικής εικόνας και ενδέχεται να τροποποιούνται όταν κρίνεται αναγκαίο.

Πηγή philenews.com