Έτσι θα είναι το εσωτερικό στα αεροπλάνα του μέλλοντος

Αεροπλάνα με καναπέδες, σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για τις προτιμήσεις των επιβατών σε φαγητό, ακόμα και με… ενυδρεία. 

Τα κόνσεπτ που επιλέχθηκαν για τα φετινά βραβεία Crystal Cabin αποτελούν μια ματιά στο μέλλον του εσωτερικού των επιβατικών αεροσκαφών.

Ένα από τα σχέδια που εντυπωσιάζει είναι αυτό με τα καθίσματα-κουκέτα, τα οποία είναι τοποθετημένα σε σειρές το ένα πάνω στο άλλο, αυξάνοντας έτσι τον ελεύθερο χώρο μέσα στην καμπίνα.

etsi-tha-einai-to-esoteriko-sta-aeroplana-toy-mellontos0

Η πανδημία είχε τον αντίκτυπο της σε κάποια σχέδια. Για παράδειγμα, η Style and Design φαντάζεται μια premium καμπίνα οικονομικής θέσης, όπου λίγοι επιβάτες θα κάθονται σε καθίσματα που θυμίζουν περισσότερο πολυθρόνες.

Αξιοπρόσεκτη είναι η ιδέα για ένα προσωπικό «κουκούλι» για κάθε επιβάτη, ο οποίος θα έχει έναν δικό του χώρο για να κάθεται και ένα τραπεζάκι για να ακουμπάει τα πράγματά του.

etsi-tha-einai-to-esoteriko-sta-aeroplana-toy-mellontos1

Το πιο εξωφρενικό σχέδιο είναι αυτό της Lufthansa Technik. Οραματίστηκε ένα ιδιωτικό τζετ με εσωτερικό προτζέκτορα που θα προβάλλει στο ταβάνι και στους τοίχους της καμπίνας διάφορα σχέδια, όπως για παράδειγμα τον βυθό της θάλασσας, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην όλη εμπειρία της πτήσης.

etsi-tha-einai-to-esoteriko-sta-aeroplana-toy-mellontos2

Εντυπωσιακά είναι και τα «αιωρούμενα» καθίσματα, τα οποία δεν είναι κολλημένα στο πάτωμα, αλλά συνδέονται με τα τοιχώματα του αεροσκάφους.

etsi-tha-einai-to-esoteriko-sta-aeroplana-toy-mellontos3

Κάποια από τα σχέδια που είναι υποψήφια για βραβείο έχουν ήδη εφαρμοστεί στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα, στην Α’ Θέση του αεροσκάφος Α350 της Virgin Atlantic, μπορεί να βρει κανείς ένα στυλάτο σαλόνι για δύο, με οθόνες αφής και τραπεζάκι.

etsi-tha-einai-to-esoteriko-sta-aeroplana-toy-mellontos4

Τέλος, δεν είναι μόνο τα σχέδια για το design που ξεχωρίζουν. Ένας σχεδιαστής σκέφτηκε ένα σύστημα για τη ροή του αέρα, το οποίο θα δημιουργεί μια αόρατη «ασπίδα» γύρω από τους επιβάτες.

etsi-tha-einai-to-esoteriko-sta-aeroplana-toy-mellontos5

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news