Έτοιμο το «Avatar 2», ολοκληρώνεται και το τρίτο σίκουελ

«Είμαστε 100% έτοιμοι για το ‘Avatar 2’ και 95% για το ‘Avatar 3’», δήλωσε ο Τζέιμς Κάμερον μιλώντας με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για την πορεία του επικού franchise που γυρίζεται στη Νέα Ζηλανδία.

Κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους για το περιβάλλον μέσω βιντεοκλήσης στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στην Αυστρία, ο βραβευμένος Καναδός σκηνοθέτης πρόσθεσε ότι η ομάδα του εργάζεται για την ολοκλήρωση της ταινίας.

Ο Κάμερον σημείωσε ότι η παραγωγή έχασε «περίπου τεσσερισήμισι μήνες» εξαιτίας του Covid-19, που «μας χτύπησε, όπως χτύπησε όλους, σκληρά».

Η κυκλοφορία του «Avatar 2», με την απίθανη περιπέτεια στον πλανήτη Πανδώρα, όπως είχε ανακοινωθεί «θα καθυστερήσει έναν ολόκληρο χρόνο», λόγω της πανδημίας και του lockdown πρόσθεσε ο Κάμερον. Τον Ιούλιο, η Disney άλλαξε όλες τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των ταινιών «Avatar», μεταθέτοντας την πρεμιέρα του «Avatar 2» για τις 16 Δεκεμβρίου 2022 και του «Avatar 3» για τις 20 Δεκεμβρίου 2024. Η τέταρτη και η πέμπτη ταινία αναμένονται το 2026 και το 2028.

Ο Κάμερον και ο παραγωγός Τζον Λαντάου ταξίδεψαν στη Νέα Ζηλανδία τον Ιούνιο για να συνεχίσουν τα γυρίσματα, αφού η παραγωγή σταμάτησε εξαιτίας της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο. Ειδική άδεια εισόδου στη χώρα δόθηκε επίσης σε 55 μέλη του συνεργείου.

«Είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε. Μπορούμε να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα και έχουμε λίγο έως πολύ φυσιολογική ζωή εδώ. Ήμασταν πολύ τυχεροί, οπότε δεν βλέπω εμπόδια για την ολοκλήρωση της ταινίας -για την ολοκλήρωση και των δύο ταινιών», είπε ο Κάμερον στον Σβαρτσενέγκερ.

Πηγή huffingtonpost.gr/