Ένα μακροσκοπικό σαφάρι στα ανεξερεύνητα οικοσυστήματα του σώματός μας

Πάνω ή μέσα στο σώμα μας ζουν, ευδοκιμούν, ανταγωνίζονται, τρέφονται, γεννιούνται και πεθαίνουν χιλιάδες αόρατα μικροσκοπικά πλάσματα με ρόλο πιο σημαντικό απ’ αυτόν που νομίζουμε.

Ανάμεσα στους άγνωστους κόσμους του σύμπαντος, μπορούμε να υπολογίσουμε και το ίδιο μας το σώμα. Όπως ακριβώς ο πλανήτης Γη, ο καθένας από μας αποτελείται από συναρπαστικά τοπία που φιλοξενούν κάθε είδους άγρια ζωή.

Η ταινία μεταφέρει τον θεατή σε ένα μοναδικό μακροσκοπικό σαφάρι, όπου συναντάμε μερικά από τα μυριάδες πλάσματα που ζουν, ευδοκιμούν, ανταγωνίζονται, τρέφονται, γεννιούνται και πεθαίνουν πάνω ή μέσα στο σώμα μας.

Στην πραγματικότητα, τα μικροσκοπικά πλάσματα παίζουν πιο σημαντικό ρόλο από αυτόν που νομίζουμε: Αυτές οι μορφές ζωής επηρεάζουν την υγεία μας, το προσδόκιμο ζωής μας, τη σωματική μας διάπλαση, ακόμη και τη συμπεριφορά μας. 

Η ταινία καθιστά αυτούς τους κρυμμένους κόσμους ορατούς με τη βοήθεια ειδικών εφέ, συνδυάζοντας την κινηματογραφική ηλεκτρονική μικροσκοπία με την τεχνική της υπερμακροσκοπικής ταινίας.

Το ντοκιμαντέρ εξηγεί επιστημονικά ευρήματα που εκπλήσσουν και διαφωτίζουν. Θέτει ερωτήματα σχετικά με το ποιοι πραγματικά είμαστε και πώς συνυπάρχουμε με τα ανεξερεύνητα, πολύπλοκα οικοσυστήματα που συμβάλλουν στη συγκρότησή μας. 


Πηγή: DW Documentary, lifo.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news