Έκλεισε το ιστορικό εστιατόριο του Σέντραλ Παρκ

Ενα από τα πλέον ιστορικά εστιατόρια του Μανχάταν και σημείο αναφοράς στο Σέντραλ Παρκ, το «Loeb Boathouse» (Λεμπ Μπόουτχαους), έκλεισε τις πόρτες του για το κοινό μετα από 66 χρόνια.

Όπως έγινε γνωστό από την τοπική εφημερίδα The City, στην αίτηση για αναστολή λειτουργίας που κατέθεσε στο υπουργείο Εργασίας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο, το εστιατόριο κλείνει λόγω «απρόβλεπτων επιχειρηματικών συνθηκών που προκλήθηκαν από το COVID-19».

Το Loeb Boathouse, που ξεπερνάει κατά πολύ την στενή έννοια του όρου εστιατόριο καθώς αποτελεί ορόσημο για το παγκοσμίου φήμης πάρκο, υποδεχόταν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο προκειμένου να απολαύσουν την μοναδική θέα της λίμνης, ήταν ένα πραγματικό στολίδι στην καρδιά της πόλης, του «Μεγάλου Μήλου» (The Big Apple).

Όταν έκλεισε τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας, το εστιατόριο δημοσίευσε μια ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook που ανέφερε: «Ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινότητας, νοιαζόμαστε βαθιά για τους πελάτες μας και την δυνατότητα να είμαστε αρρωγοί στις ανάγκες της πόλης της Νέας Υόρκης όσο καλύτερα μπορούμε. Λόγω των υποχρεωτικών μέτρων που επιβλήθηκαν και την παύση λειτουργίας των χώρων εστίασης, οι τραπεζαρίες και τα μπαρ θα παραμείνουν κλειστά έως ότου αρθούν οι περιορισμοί. Για νεότερες πληροφορίες επικεφθείτε το σάιτ ή το προφίλ μας στο Facebook. Θα ανοίξουμε πάλι μόλις μας επιτραπεί».

Παρά το γεγονός πως τα μέτρα στη Νέα Υόρκη χαλάρωσαν και υπήρχε η δυνατότητα λειτουργίας του καταστήματος, το Loeb Boathouse, παρέμεινε κλειστό και οι 163 εργαζόμενοι που την εποχή του lockdown ήταν σε «καθεστώς ειδικής αποζημίωσης», μετά την αίτηση που κατατέθηκε αυτό ισοδυναμεί με «μόνιμες απολύσεις».

Tο 2018, το εστιατόριο προχώρησε σε μία εκ βάθρων ανακαίνιση, ύψους 2.9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης Ντιν Πολ, που ανέλαβε το 2000, μιλώντας τότε στην εφημερίδα The New York Post, είχε πει ότι «το εστιατόριο μετά από 18 χρόνια, είχε γεράσει».

Το Loeb Boathouse είχε εμφανιστεί και σε ρομαντικές κομεντί της έβδομης τέχνης, όπως τα «Όταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι», «27 Φορέματα» και «Κορίτσι για Τρεις».

Πάντως η εφημερίδα The City αναφέρει πως μετά από επικοινωνία που είχε με συνεργάτη του εστιατορίου, το Loeb Boathouse σκοπεύει να επαναλειτουργήσει τον Απρίλιο του 2021 κάτι που επιβεβαιώνει και ο γνωστός οδηγός εστιατορίων Eater.

Πηγή huffingtonpost.gr/